https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

נתחי חזה עוף צרוב ושעועית מוקפצת

קוביות חזה עוף מוקפצות עם שעועית, גזרים ופלפלים ברוטב מתקתק של סויה, דבש וצ'ילי

חזה עוף עם שעועית מוקפצת (צילום: baronm10, אוכל מכל הלב)
צילום: baronm10, אוכל מכל הלב
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 7-8 פרוסות חזה עוף דק (שניצל), חתוך לקוביות לא קטנות

למשרה

  • 4 כפות שמן זית

  • 1 כף דבש
  • 4 כפות סויה שחורה מתוקה (אם משתמשים בסויה רגילה – 2 כפות)
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל שחור
  • פפריקה מתוקה

לירקות

  • שעועית ירוקה עדינה של סנפרוסט, שטופה ומופשרת

  • 4 גזרים חתוכים לגפרורים
  • 3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות רחבות
  • 5-6 שיני שום קצוצות דק
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • שבבי צ'ילי חריף
  • 4-5 רוטב סויה שחורה מתוקה (אם משתמשים בסויה רגילה – 2 כפות)
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בפנים את העוף לחצי שעה.

2מקפיצים את הגזר והפלפל האדום, כל אחד בנפרד, על אש גבוהה עם מעט שמן זית. מוציאים מהמחבת לפני שהם מתרככים.

3מוסיפים למחבת מעט שמן זית, מנמיכים את האש ומוסיפים את שיני השום הכתושות. מערבבים במהירות, כדי שהשום לא יישרף.

4מוסיפים את השעועית הירוקה, מגבירים את האש למקסימום ומקפיצים תוך שמירה על השום, שלא יישאר בתחתית המחבת. מחזירים את הפלפלים והגזר, ומוסיפים את רוטב הסויה, המלח, הפלפל ושבבי הצ'ילי.

5ממשיכים להקפיץ עד שהשעועית מתרככת מעט, ומורידים מהאש.

6מכינים את חזה העוף: צורבים את הנתחים על מחבת לוהטת כ-3-4 דקות, תוך כדי ערבוב כדי שייצרבו משני הצדדים. מגישים עם הירקות, בעיטור של שומשום קלוי ובצל ירוק.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il