https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

חזה עוף מוקפץ עם פלפלים ברוטב חומץ בלסמי

ככה מתקתקים ארוחת צהריים נהדרת במחבת: חזה עוף, פלפלים בשלושה צבעים, שום, בלסמי ותבלינים - רק להוסיף אורז לבן או נודלס, ולהתענג

|הכל במחבת, הוצאת מודן| פורסם06:59
חזה עוף מוקפץ עם פלפלים ברוטב חומץ בלסמי (צילום: דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן)
צילום: דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

מנה מהירה, שאיכותה קמה ונופלת על איכות העוף והתיבול המדויק של החומץ הבלסמי.

המצרכים (5 מנות):

  • 1 ק"ג חזה עוף, חתוך לקוביות

למרינדה:

  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 6 שיני שום, כתושות
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

לטיגון:

  • 6 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 3 פלפלים מצבעים שונים, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • שליש כוס מרק עוף צח

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה חזה עוף עם כל מרכיבי המרינדה ומשהים לשעתיים.

2מחממים במחבת 3 כפות משמן הזית ומטגנים את חזה העוף בשני מחזורים כ-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שישנה את צבעו. מעבירים לצלחת.

3מוסיפים למחבת את השמן הנותר, מוסיפים בצל ושום ומטגנים 5 דקות עד להזהבה. מוסיפים קוביות פלפלים ופלפל חריף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-5 דקות עד שהפלפלים מזהיבים.

4מחזירים למחבת את חזה העוף המטוגן, מוסיפים חומץ בלסמי ומרק צח ומבשלים על אש גבוהה 3 דקות. מגישים מיד עם אורז לבן או עם נודלס.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il