https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

ריזוטו מג'דרה

מתכון לעדשים רכות ואורז ביין לבן וחרדל דיז'ון לצד בצל כמו מטוגן ורצועות עוף בעשבי תיבול. נשמע טוב? צודקים. וכשתגלו כמה זמן לוקח להכין את המנה בכלל תהיו מרוצים

ריזוטו עם טפנד ארטישוק של שי טובול (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

למג'דרה:

  • 1/4 כוס עדשים
  • 1 כוס אורז
  • 1/2 1 כוס יין לבן
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • כף חרדל דיז'ון
  • מלח
  • פלפל לבן

לעוף:

  • 1 חזה עוף
  • קורט רוזמרין
  • קורט טימין
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית חרדל דיז'ון

לטפנד ארטישוק:

  • 1-2 ארטישוק איטלקי מצנצנת
  • 5-10 זיתי קלמטה מגולענים
  • חופן צנוברים
  • מעט שמן מצנצנת הארטישוק
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לבן לפי הטעם
  • גבינת מוצרלה באפלו
  • עלי רוקט
  • קורט מלח
  • קורט פלפל

אופן ההכנה:

1בקערה מלאה מים משרים את העדשים. מכניסים למיקרו ל-2-3 סיבובים על חום גבוה בני 4-5 דקות כל אחד עד לריכוך מלא.

2מסננים את המים. מוסיפים אורז, מוסיפים את היין והמים ומכניסים למיקרו לסבבים של 5 דקות תוך כדי ערבוב בסיום כל סבב.

3קוצצים בצל ושום, מתבלים בחרדל, מעט מלח ופלפל לבן ומכניסים למיקרו להשחמה לסבבים בני 1-2 דקות. מערבבים מדי סיבוב ומפסיקים רק בקבלת בצל במראה מטוגן – יש להיזהר שלא לייבש את הבצל יתר על המידה.

4חותכים רצועות עוף, קוצצים את עשבי התיבול, מערבבים את הרצועות עם מעט שמן זית וחצי כפית חרדל דיז'ון, מתבלים ומכניסים למיקרו ל-7 דקות כשמדי 1-2 דקות עוצרים ומערבבים.

5הטפנד: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.

6הרכבת המנה: מסדרים את רצועות העוף לצד מנת אורז ומניחים מעל בצל מטוגן.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il