https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

כדורי עוף בבלילת בירה

עוף פריך מצופה בבלילת בירה ועטוף ברוטב אסיאתי טעים בפחות מחצי שעה עבודה. להגיש לצד אורז לבן וירקות מוקפצים

לארי סוסמן - כדורי עוף בבירה (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות של כ-2 ס"מ

  • שמן לטיגון עמוק

לבלילה:

  • 2 כוסות קמח לבן

  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • בקבוק בירה לבנה

לרוטב:

  • 2 כפות שמן

  • 6 שיני שום קצוץ
  • כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
  • כוס דבש
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 צ'ילי אדום חריף פרוס דק

אופן ההכנה:

1בקערה משרים את העוף עם 4 כפות סויה למשך חצי שעה לפחות.2. הבלילה: מערבבים את הקמח, אבקת אפייה והבירה עד לקבלת בלילה סמיכה.

3מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן רותח טובלים את קוביות העוף בבלילה ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים לקערה עם נייר סופג.

4הרוטב: מחממים 2 כפות שמן בווק. כשהשמן רותח (מוציא קצת עשן) מכניסים את השום והג'ינג'ר ומקפיצים כ-20 שניות. מוסיפים את הדבש, 4 כפות סויה והצ'ילי האדום. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ונותנים לרוטב להצטמצם עד לחצי כמות תוך שנזהרים שלא לשרוף את הדבש.

5מוסיפים את העוף הפריך ומקפיצים כ-15-20 שניות עד שכל העוף מכוסה ברוטב.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il