https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

קציצות עוף פיקנטיות ברוטב פלפלים, עגבניות וחומוס

הקציצות העסיסיות האלה שוחות ברוטב עשיר וחריף בדיוק במידה שתבחרו. ואחרי שתורידו את הסיר מהאש, תתארגנו על אורז לבן, לחם רך או חלה טרייה. כי משהו צריך לספוג את כל הטעמים האלה

קציצות עוף פיקנטיות ברוטב פלפלים, עגבניות וחומוס (צילום: חנושה (בת חן שמעיה))
צילום: חנושה (בת חן שמעיה)
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לקציצות:

  • חצי קילו חזה עוף טחון (אפשר לשלב עם טחון הודו נקבה)
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • 1 צרור כוסברה, קצוץ דק
  • צרור עלי כרפס, קצוצים דק
  • 3 בצלים בינוניים, מגוררים וסחוטים
  • 1 פלפל אדום מתוק, קצוץ דק
  • 1 פלפל ירוק חריף או מתוק, קצוץ דק
  • 6 כפות פירורי לחם
  • 1 ביצה (L)
  • חצי כף מלח
  • רבע כף פלפל שחור
  • רבע כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
  • רבע כף כורכום

לרוטב:

  • 3 כפות שמן
  • 2-3 פלפלים ירוקים חריפים (או מתוקים, לפי הטעם)
  • 1-2 פלפל צ’ילי אדומים (לאוהבי חריף במיוחד)
  • 4-5 שיני שום, כתושות
  • 1 חבילת פלפלוני טינקרבל קטנים וצבעוניים, חצויים
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים או משומרים)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • רבע כף פפריקה חריפה
  • חצי כפית צ’ילי יבש טחון (לא חובה)
  • מלח לפי הטעם
  • 3 עגבניות, מגורדות
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות (100 גרם)
  • 1 צרור שלם כוסברה קצוצה
  • רבע צרור שמיר, קצוץ

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות עד שהתערובת אחידה.

2נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה במקרר.

3מחממים תנור ל-180 מעלות.

4יוצרים קציצות עגולות ויפות.

5אופים את הקציצות במשך 10-15 דקות כדי שיתייצבו (אם משתמשים בקציצות קפואות אפשר להכניס ישירות לרוטב).

6מחממים שמן בסיר רחב.

7מוסיפים את הפלפלים החריפים והצ’ילי ומטגנים היטב.

8מוסיפים שום, מטגנים קלות.

9מוסיפים את פלפלוני הטינקרבל. ממשיכים לטגן עד שהם מתרככים מעט.

10מוסיפים את גרגרי החומוס, מערבבים.

11מתבלים בפפריקה מתוקה וחריפה, צ’ילי ומלח. מטגנים מעט לפתיחת טעמי התבלינים.

12מוסיפים את העגבניות המגורדות ורסק העגבניות. מטגנים ומצמצמים עד שהרוטב סמיך ומבריק.

13מוסיפים כוסברה ושמיר קצוצים, מטגנים דקה-שתיים עם הרוטב.

14מניחים בזהירות את הקציצות האפויות בתוך הסיר עם הרוטב.

15מוסיפים מים עד לשלושת רבעי גובה הקציצות. מביאים לרתיחה.

16מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה, מכסים חלקית ומבשלים 20-30 דקות.

17כ-5 דקות לפני סיום הבישול מפזרים מעל כוסברה קצוצה.

קציצות עוף פיקנטיות ברוטב פלפלים, עגבניות וחומוסקציצות עוף פיקנטיות. החריף תלוי בכם|צילום: חנושה (בת חן שמעיה)קציצות עוף פיקנטיות ברוטב פלפלים, עגבניות וחומוסקציצות עוף פיקנטיות. רוטב עשיר של פלפלים ועגבניות|צילום: חנושה (בת חן שמעיה)

בתיאבון!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il