
קציצות עוף פיקנטיות ברוטב פלפלים, עגבניות וחומוסהקציצות העסיסיות האלה שוחות ברוטב עשיר וחריף בדיוק במידה שתבחרו. ואחרי שתורידו את הסיר מהאש, תתארגנו על אורז לבן, לחם רך או חלה טרייה. כי משהו צריך לספוג את כל הטעמים האלהחנושה (בת חן שמעיה)https://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-2230f22a84def81027.htm|mako| פורסם19/08/2509:37 ![]() צילום: חנושה (בת חן שמעיה) |
המצרכים (6 מנות):לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות עד שהתערובת אחידה. 2נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה במקרר. 3מחממים תנור ל-180 מעלות. 4יוצרים קציצות עגולות ויפות. 5אופים את הקציצות במשך 10-15 דקות כדי שיתייצבו (אם משתמשים בקציצות קפואות אפשר להכניס ישירות לרוטב). 6מחממים שמן בסיר רחב. 7מוסיפים את הפלפלים החריפים והצ’ילי ומטגנים היטב. 8מוסיפים שום, מטגנים קלות. 9מוסיפים את פלפלוני הטינקרבל. ממשיכים לטגן עד שהם מתרככים מעט. 10מוסיפים את גרגרי החומוס, מערבבים. 11מתבלים בפפריקה מתוקה וחריפה, צ’ילי ומלח. מטגנים מעט לפתיחת טעמי התבלינים. 12מוסיפים את העגבניות המגורדות ורסק העגבניות. מטגנים ומצמצמים עד שהרוטב סמיך ומבריק. 13מוסיפים כוסברה ושמיר קצוצים, מטגנים דקה-שתיים עם הרוטב. 14מניחים בזהירות את הקציצות האפויות בתוך הסיר עם הרוטב. 15מוסיפים מים עד לשלושת רבעי גובה הקציצות. מביאים לרתיחה. 16מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה, מכסים חלקית ומבשלים 20-30 דקות. 17כ-5 דקות לפני סיום הבישול מפזרים מעל כוסברה קצוצה. קציצות עוף פיקנטיות. החריף תלוי בכם|צילום: חנושה (בת חן שמעיה) קציצות עוף פיקנטיות. רוטב עשיר של פלפלים ועגבניות|צילום: חנושה (בת חן שמעיה)בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |