1 מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות עד שהתערובת אחידה.
2 נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה במקרר.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 יוצרים קציצות עגולות ויפות.
5 אופים את הקציצות במשך 10-15 דקות כדי שיתייצבו (אם משתמשים בקציצות קפואות אפשר להכניס ישירות לרוטב).
6 מחממים שמן בסיר רחב.
7 מוסיפים את הפלפלים החריפים והצ’ילי ומטגנים היטב.
8 מוסיפים שום, מטגנים קלות.
9 מוסיפים את פלפלוני הטינקרבל. ממשיכים לטגן עד שהם מתרככים מעט.
10 מוסיפים את גרגרי החומוס, מערבבים.
11 מתבלים בפפריקה מתוקה וחריפה, צ’ילי ומלח. מטגנים מעט לפתיחת טעמי התבלינים.
12 מוסיפים את העגבניות המגורדות ורסק העגבניות. מטגנים ומצמצמים עד שהרוטב סמיך ומבריק.
13 מוסיפים כוסברה ושמיר קצוצים, מטגנים דקה-שתיים עם הרוטב.
14 מניחים בזהירות את הקציצות האפויות בתוך הסיר עם הרוטב.
15 מוסיפים מים עד לשלושת רבעי גובה הקציצות. מביאים לרתיחה.
16 מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה, מכסים חלקית ומבשלים 20-30 דקות.
17 כ-5 דקות לפני סיום הבישול מפזרים מעל כוסברה קצוצה.
קציצות עוף פיקנטיות. החריף תלוי בכם | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה)
קציצות עוף פיקנטיות. רוטב עשיר של פלפלים ועגבניות | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה)
בתיאבון!