https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

נתחי עוף מוקפצים עם הריסה וזיתים

במוקפץ הזה, בניגוד לרוב המוקפצים, אין רצועות של גזר ופלפלים, ומה שכן יש זה ממרח הריסה, לימון כבוש וזיתים שבורים. מיוחד? זה בטוח. טעים? בטוח אפילו יותר. והכל במחבת

|הכל במחבת, הוצאת מודן| פורסם07:07
נתחי עוף מוקפצים עם הריסה, זיתים ולימון כבוש (צילום: דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן)
צילום: דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

מנה פיקנטית, שמכינים בצ'יק-צ'ק, בתנאי שכל המצרכים זמינים. נהדר להגיש על קוסקוס.

המצרכים (5 מנות):

  • 600 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות

למרינדה:

  • רבע כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 4 שיני שום, כתושות

להקפצה:

  • 6 כפות שמן
  • 1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק
  • 3 כפות לימון כבוש, קצוץ
  • 2 כפות הריסה מתוקה
  • 100 גרם זיתים ירוקים שבורים, מגולענים
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • חצי כוס מרק עוף צח

להגשה:

  • חצי כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1שמים בקערה את העוף עם מרכיבי המרינדה, מערבבים ומשהים חצי שעה.

2מחממים במחבת 3 כפות מהשמן, ומקפיצים את העוף בשני מחזורים עד שהעוף משנה את צבעו. מעבירים לקערה.

3מוסיפים למחבת את השמן הנותר, מוסיפים בצל, שום ופלפל חריף, ומטגנים 5 דקות עד להזהבה.

4מחזירים למחבת את העוף, מוסיפים לימון כבוש, הריסה וזיתים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים מרק עוף, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מפזרים פטרוזיליה או כוסברה קצוצה ומגישים.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il