https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

פרגית עוף במיץ רימונים עם ירקות

מנה צבעונית וחגיגית של יניב גור אריה

|גלריית המומחים| פורסם11:22
רימונים אדומים בערימה (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

לפרגית

  • 16 "סטייקים" של פרגית
  • צרור קטן של כוסברה קצוצה
  • 1 כף תבלין "ראס אל חנות"
  • מעט שמן, מלח ופלפל
  • 250 מ"ל מיץ רימונים טרי
  • גרגירים מרימון אחד

לירקות

  • 2 קישואים
  • חופן עלי מנגולד
  • 2 כרישות
  • 1 סלק אדום
  • ½ ק"ג דלעת
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • מעט מלח ים אפור
  • מעט פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

לירקות: חותכים קישואים ודלעת לקוביות, מתבלים במלח, פלפל, מעט פטרוזיליה ושמן זית ואופים בתנור חם כ-1/4 שעה. מבשלים את הסלק האדום בשלמותו במים רותחים כשעה. מצננים, מקלפים , חותכים לקוביות ומתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית. פורסים דק את הכרישה ומאדים במעט שמן כ-10 דקות עד ריכוך, קוצצים את עלי המנגולד ומוסיפים למחבת, מאדים עוד 3 דקות, מתבלים ומסירים מהאש. לפרגית: משמנים היטב בשמן זית . מתבלים במלח, פלפל ו"ראס אל חנות" וצורבים על מחבת חמה שתי דקות מכל צד. מוסיפים מיץ רימונים ומערבבים היטב, מעבירים לתנור חם ל- 10 דקות. להגשה: מסדרים בצלחת מהכרישה והמנגולד, מניחים מעל פרגית ויוצקים מהרוטב. מפזרים מסביב קישואים, סלק ודלעת. מקשטים בכוסברה קצוצה וגרעיני רימון.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il