1קוצצים את הבצל ואת בצלי השאלוט לקוביות קטנות. בסיר רחב מחממים שמן ומכניסים את הבצלים. מזהיבים. מוסיפים את משחת פלפל הקאיין וממשיכים לבשל עד שמקבלים תערובת הומוגנית. מבשלים כחצי שעה ומדי פעם מוסיפים טעמים.
2שוטפים היטב את השוקיים והכרעיים ומכשירים עם מלח. כובשים בלימון. עושים חריצים בעוף ומניחים בסיר. מערבבים מעט. במקביל, מבשלים את האורז ובסיר נפרד מבשלים את הביצים.
3מערבבים את משחת גרעיני החמנייה עם מים חמים, מסננים את התערובת ומעבירים לסיר.
4נותנים לתערובת לרתוח עוד 30 דקות. לפני כיבוי האש, מוסיפים את תערובת התבלינים הארומטיים.
5מקלפים את הביצים הרכות, עושים את החריצים בביצים ומוסיפים לתערובת. מגישים את הרוטב יחד עם האורז.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים