https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

חזה עוף ברוטב עגבניות חריף

תבשיל חם וחריף עם חזה עוף, פלפלים ואפונה ברוטב עגבניות סמיך ועשיר. חריף אש כבר אמרנו?

חזה עוף ברוטב עגבניות חריף (צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב)
צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • נתחי חזה עוף (פרוסות שניצלים)

  • מלח ופלפל שחור
  • כמון
  • מעט קמח
  • שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
  • 2 פלפלים חריפים, חתוכים לטבעות (ללא גרעינים)
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 3 עגבניות בשלות, חתוכות לפרוסות
  • פפריקה מתוקה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • אפונה ירוקה

אופן ההכנה:

1חותכים את החזה לנתחים לא קטנים, ומתבלים במלח, פלפל וכמון. מקמחים קלות, מנערים את עודפי הקמח ומטגנים כדקה מכל צד, רק לצורך סגירה (כדי שהעוף לא יתייבש במהלך הבישול).

2מטגנים את הבצל ומוסיפים את שני סוגי הפלפל. מטגנים עד שהבצל מזהיב והפלפלים מתרככים. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.

3מוסיפים את פרוסות העגבניות ומתבלים במלח, פלפל שחור, הרבה פפריקה וכמון.

4מניחים לעגבניות להתבשל עד שהן מתרככות מאוד, מערבבים ומוסיפים כוס מים רותחים וכף רסק עגבניות.

5מבשלים את הרוטב כחמש דקות, מוסיפים את נתחי החזה והאפונה ומבשלים עוד כ-40 דקות על אש נמוכה. מגישים עם אורז לבן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il