
קדירת עוף ואורז עם גזר, ג'ינג'ר טרי וקינמוןקדירת עוף ואורז נפלאה, שמפנקת את הקיבה והבלוטותרוני מנדלמן|mako| פורסם29/07/1014:12 ![]() צילום: פירגה, טועמים במטבח |
המצרכים (6 מנות):
כלים
אופן ההכנה:1מקלפים את הגזרים, שוטפים ומגרדים אותם על הצד הגס של הפומפייה. 2מקלפים את הבצלים, שוטפים ופורסים לפרוסות (כך שיהיו פרוסות של טבעות שיתפרקו בזמן הבישול). 3מקלפים שורש ג'ינג'ר בעזרת קולפן ומגרדים אותו על הצד העדין של הפומפייה. 4שוטפים את האורז ומסננים. 5שוטפים ומנקים את העוף. חשוב להשאיר את העור, הוא מוסיף נוזלים וטעם (לא חייבים לאכול אותו אחר כך). מאחר שהוא הולך לעבור טיגון קל, חשוב לייבש אותו עם נייר סופג. 6מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. 7מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים עד שהם מזהיבים בשני הצדדים (ככה הם יתרככו מהר יותר במהלך הבישול). 8מוסיפים את השקדים ומזהיבים גם אותם. מוסיפים את הג'ינג'ר והגזר ובוחשים הכל. 9מתבלים במלח, פלפל וקינמון ומערבבים. 10מפזרים את האורז השטוף מעל המרכיבים שכבר בסיר. 11מוסיפים מים עד גובה של כסנטימטר מעל המרכיבים. 12כשהמים רותחים, יוצרים בורות קטנים בתור הסיר כך שהאדים יוכלו לצאת החוצה. מכסים במגבת ומעליה סוגרים את הסיר עם מכסה. 13מבשלים על אש נמוכה-בינונית כשעה (עד שרואים שהעוף התרכך והנוזלים נספגו כמעט עד הסוף). 14מסירים את המגבת, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד כחצי שעה (אם העוף טרם התרכך לגמרי ועוד יש נוזלים בסיר, משאירים על אש קטנה עד שיתאדו והעוף יתחיל להתפרק קלות). 15המנה מוכנה! מומלץ לתת לה כמה דקות להתקרר אחרי שהורדתם את המכסה, כדי למנוע שריפת לשונות של סועדים סקרנים ורעבים. תגיות:מתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9Fעוף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A2%D7%95%D7%A3דקירה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%93%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%94גזר https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%92%D7%96%D7%A8ג'ינג'ר https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%92%27%D7%99%D7%A0%D7%92%27%D7%A8קינמון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%9E%D7%95%D7%9F ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |