https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

חזה עוף בלימון

ארוחה מהירה בניחוח אסייאתי של חזה עוף עסיסי, ברוטב לימוני אך מתקתק

|mako אוכל| פורסם12:54
עוף בלימון (צילום: gbh007, Istock)
צילום: gbh007, Istock
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 450 גרם חזה עוף (לא דפוק. אפשרי גם חתוך לרצועות)
  • 1 ביצה
  • 2 כפיות קורנפלור (ועוד 1 כפיית להמשך)
  • מלח
  • שמן שומשום
  • שמן צמחי
  • מיץ וקליפה מגוררת של 3 לימונים
  • 1/3 כוס של ציר עוף (או מים)
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף סויה
  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ, או פתיתי צ'ילי מיובשים
  • בצל ירוק להגשה

אופן ההכנה:

1מערבבים את הביצה, 2 כפות קורנפלור, מלח ומעט שמן שומשום בקערה. מוסיפים את העוף (או את רצועות העוף), מערבבים ומשאירים לנוח כ-20 דקות.

2מחממים ווק (אפשר גם מחבת גדולה) עד שהוא מאוד חם. מוסיפים שמן צמחי בנדיבות (הוא יסונן אח"כ) ומחממים אותו עד שהוא מתחיל להעלות עשן. מסירים מן האש ומוסיפים את העוף המושרה. מערבבים במהירות כדי שהוא לא יידבק למחבת ומטגנים אותו עד שהוא הופך לבן. מוציאים את העוף לצלחת, מחכים שהשמן יתקרר מעט ונפטרים ממנו.

3מנגבים את המחבת ומתחילים להכין את הרוטב: מוסיפים את הציר, מיץ הלימון וקליפת הלימון המגוררת, הסוכר, הסויה, שן השום הכתושה והצ'ילי. מביאים לרתיחה ובינתיים מערבבים את כף הקורונפלור הנותרת עם מעט מים - מערבבים היטב עם מזלג כדי שלא ייוצרו גושים. שהרוטב רותח מוסיפים את תערובת הקונפלור פנימה ומערבבים. מבשלים ברתיחה עדינה כמה דקות ומוסיפים את העוף. מבשלים עוד כמה דקות, עד שהעוף עטוף כולו ברוטב.

4מגישים עם עוד מעט שמן שומשום ובצל ירוק, על מצע של אורז או נודלס.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il