
עוף בציפוי פלאפלזה שעוף אוהב ציפוי פריך - כולנו יודעים. אבל עם כל הכבוד לשניצל, יש תוספות מעניינות וטעימות יותר מפירורי לחם. כאן חזה העוף מצופה בתערובת פלאפל עם המון ירוקים, מטוגן, נכנס לתנור ויוצא פשוט תענוגנוף עתאמנה אסמעילhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-a7bdb11caa16341006.htm|mako אוכל| פורסם11/06/1507:34 ![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1משרים את גרגירי החומוס למשך 12 שעות לפחות במים. 2מסננים את הגרגירים וטוחנים במטחנת בשר או במעבד מזון יחד עם הבצל, הפטרוזיליה, הפלפל החריף והכוסברה. מעבירים פעמיים במטחנת הבשר או לחילופין טוחנים במעבד המזון עד שמתקבלת בלילה דקה. מעבירים לקערה, מתבלים ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה. לשים היטב, ובמידה והבלילה יבשה ומתפרקת מוסיפים מעט מים ולשים עד שמתקבל בצק. מניחים בצד. 3מערבבים את הטחינה עם מיץ הלימון ומעסים את נתחי העוף בממרח שמתקבל. מתבלים את הנתחים במעט מלח ופלפל שחור. 4פורסים ריבוע באורך 30 ס"מ של ניילון נצמד על משטח העבודה. מניחים חופן מבלילת הפלאפל ומשטחים, מניחים את חזה העוף על הפלאפל, לוקחים חופן נוסף ומצמידים לחלק העליון של חזה העוף כך שכל הנתח יהיה מכוסה בבלילה. סוגרים את הניילון הנצמד ומהדקים את הבלילה היטב סביב חזה העוף. מכניסים את חזה העוף למקפיא לשעה להתייצבות. 5מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את חזה העוף משני הצדדים עד שהוא פריך וזהוב. מוציאים ומניחים על נייר אפייה בתבנית התנור. מכניסים מיד לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה או יותר תלוי בגודל הנתח. 6מגישים לצד סלט ירקות קצוץ וטחינה. >> בשבוע שעבר הכנו תבשיל בורגול וחומוס עם גבינת פטה https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/all-week-recipes-recipes-for-sabbath/Recipe-9b3f3e64883bd41006.htm?Partner=interlink>> ונסו גם עוגת פולנטה לימונית ומפתיעה https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/all-week-recipes-pastry-recipes/Recipe-0c3798baf12dd41006.htm?Partner=interlink![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |