
רולדת חזה עוף במילוי בקרם ערמוניםמנה עיקרית ומושקעת של רולדת עוף ממולאת פטריות שלמות לצד פירה בטטה מתקתק עם אגוזי קשיו. כמה שלבים פשוטים וזה עוברג'וש סטילhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-ff8d2711e624341006.htm|מאסטר שף| פורסם22/01/1415:24 ![]() צילום: דניאל בר און |
המצרכים :
לפירה:
אופן ההכנה:1במעבד מזון שמים ערמונים, פירורי לחם, ביצים, מלח, פלפל, מיץ לימון, פטריות שיטאקי יבשות ומעבדים למחית חלקה. 2דופקים את חזה העוף לעובי של 1 ו-1/2 ס"מ. מסדרים את מלית הערמונים במצע. קוצצים את קצות הפטריות ומסדרים את כיפות הפטריות במרכז מחית הערמונים. מגלגלים את חזה העוף על המלית, מהדקים בעזרת ניילון נצמד ליצירת רולדת העוף. 3זורקים את הרולדה עם הניילון הנצמד לתוך מים שחוממו לטמפרטורה של 60 מעלות ומבשלים בסיר בטמפרטורה קבועה של 60 מעלות למשך 40 דקות. חולטים את התרד במשך דקה במים רותחים. סוחטים ומעבירים למגבת מטבח לייבוש. 4מקלפים את הבטטות, חותכים לקוביות של 2 וחצי ס"מ ומעבירים לסיר עם מים רותחים ומומלחים עד שהן מתרככות. מסננים את הקוביות, מועכים ומעבירים את הפירה דרך מסננת דקה לקבלת מחית חלקה. 5בקערה חסינת חום מערבבים קשיו עם מיץ תפוזים, כמון, סוכר חום, מלח ופלפל ומעבירים לתנור לקלייה עד להזהבה. מעבירים את האגוזים הקלויים למכתש ועלי וגורסים אותם. 6מערבבים את האגוזים אל תוך הפירה עם פלפל אנגלי, קינמון, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. 7בעזרת קולפן יוצרים סרטים של בטטה ומכניסים למים רותחים מומלחים למשך 2 דקות. מסננים ומייבשים על מגבת מטבח. 8בסיר עם שמן שחומם מראש ל-190 מעלות מטגנים את סרטי הבטטה עד שהם קריספיים. 9במחבת שמים בצלצלי שאלוט קצוצים ושום קצוץ ביחד עם שמן זית ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים יין אדום ומצמצמים לשני שליש מהיין. מוסיפים קמח, מלח ופלפל וטורפים מידית. ממשיכים לטרוף עד לקבלת רוטב סמיך. 10מעבירים את הרוטב דרך מסננת דקה ומניחים את הרוטב בקערית קטנה. מחממים מחבת עד שהיא לוהטת, מסירים את הניילון מהעוף המבושל, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים למחבת הלוהטת שמן זית ומטגנים את העוף מכל צדדיו עד להשחמה מלאה. 11הרכבת המנה: מסדרים את התרד בצלחת הגשה כמצע, חותכים את העוף לעיגולים ומניחים את העיגולים בחפיפה חלקית על התרד. מגישים את רוטב בקערית קטנה. מניחים לצד העוף כמה כפות גדושות מפירה הבטטה, מפזרים מעל אגוזי קשיו קלויים וקצוצים גס. מסדרים את צ'יפס הבטטה בתוך מחית הבטטה כשהם בולטים כלפי מעלה. * מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים תגיות:עוף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A2%D7%95%D7%A3ערמונים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A2%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9Dפטריות https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AAג'וש סטיל https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%92%27%D7%95%D7%A9+%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%9Cמאסטר שף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8+%D7%A9%D7%A3 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |