https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס

בלי להגזים - מדובר בקציצות האפויות הכי טעימות שיצא לנו לאכול. עד כדי כך, שאפשר לוותר על הרוטב וליהנות מהן כמו שהן

קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס (צילום: יוחנן, חנות אוכל גורמה)
צילום: יוחנן, חנות אוכל גורמה
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

לרוטב:

  • 4 כפות שמן קנולה
  • 3 בצל פרוס לחצי טבעת
  • 3 גזר פרוס לחצי טבעת
  • 4 זוקיני ירוק פרוס לחצי טבעת
  • 5 שיני שום כתוש
  • 2 כפות ג'ינג'ר כתוש
  • כף מחית קארי ירוק
  • 3 פחיות קרם קוקוס (לא "נוזל קוקוס" שהוא דליל יותר)
  • כף מלח
  • כף אבקת קארי צהוב

לקציצות:

  • 1 ק"ג הודו טחון
  • 2 ביצים
  • 200 גרם פירורי לחם
  • 1 גזר מגורד
  • 2 קישוא מגורד
  • 3 בצל בינוני מגורד
  • כף שטוחה מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית כוסברה טחון
  • 5 כפות שמן קנולה
  • 2 שיני שום כתושות

לקישוט:

  • טבעות בצל ירוק

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: מאדים מעט את הבצל והגזר בשמן כ-5 דקות. מוסיפים את השום הכתוש והג'ינג'ר וממשיכים לאדות כ-2 דקות.

2מוסיפים את קרם הקוקוס, הקארי הירוק והצהוב, המלח והזוקיני, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

3מכינים את הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ומכדררים כ-50 כדורי בשר. מניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה.

4מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד (250 מעלות) למשך 10 דקות (כדאי לסובב את התבנית לאחר 5 דקות לקבלת השחמה אחידה).

5לפני ההגשה מכניסים את הקציצות לרוטב ומביאים לרתיחה.

* אין להרתיח את הרוטב לאורך זמן מאחר והוא עלול "להישבר", כלומר שהשומן ייפרד מהנוזלים והרוטב יאבד את מרקמו וטעמו הטוב.

6מקשטים עם בצל ירוק ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il