https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

כנפי עוף במחבת

בשביל מנה כזו שווה ללכלך את הידיים: כנפיים מתקתקות ברוטב של מיץ תפוזים, סויה וג'ינג'ר

|mako| פורסם09:51
כנפיים (צילום: Bill Milne, GettyImages IL)
צילום: Bill Milne, GettyImages IL
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • חצי קילו כנפי עוף נקיות וחתוכות

  • שתי כפות סוכר (אני מעדיפה חום)
  • 3 כפות רוטב סויה
  • כפית ג'ינג'ר טרי מגורד (לחובבי החריף אפשר אפילו כף)
  • מיץ מתפוז אחד או יותר

כלים

  • פומפייה לגירוד הג'ינג'ר

  • מחבת בינונית עמוקה + מכסה
  • כף עץ לערבוב

אופן ההכנה:

1מחממים את המחבת.

2מוסיפים את הסוכר, הסויה, הג'ינג'ר ומעט מיץ תפוזים.

3מערבבים את המרכיבים ומרתיחים.

4לאחר הרתיחה, מפזרים את הכנפיים הנקיות על המחבת. מכוונים לאש בינונית.

5מבשלים כ-40 דקות, שבמהלכן הופכים את הכנפיים מדי פעם ומוסיפים מיץ תפוזים לפי העין (אני השתמשתי במיץ משני תפוזים בסך הכל, מאחר שאני אוהבת שיש עוד רוטב שהכנפיים מתבוססות בו). אפשר להאריך את הבישול בכמה דקות, לחובבי הטעם העשוי יותר.

6הצעת הגשה: אין כמו כנפיים למנה ראשונה לפתיחת התיאבון. אני אוהבת להגיש אותן על מצע של עלים ירוקים שעליהם בזקתי מלח גס ומזגתי מעט שמן זית וכמה טיפות של דבש.

חשוב: אל תשכחו להצטייד בערימה של מפיות ומגבונים לחים, כי כנפיים – מצווה לאכול בידיים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il