https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

מפרומה כרובית על מקרונה פלפל צ'ומה

למרות המילוי של העוף (אנחנו רגילים לבשר!) המפרומות של קובי אוז ואשתו עשו לנו את זה ברמות. והמקרוני שליד? וואו. זאת העיקרית שכיכבה אתמול ב"מטבח המנצח VIP", ויש לנו הרגשה שבקרוב היא תהיה על שולחננו

|המטבח המנצח VIP| פורסם09:37
מפרומה כרובית על מקרונה פלפל צ'ומה (וידאו AVI: המטבח המנצח VIP)
וידאו AVI: המטבח המנצח VIP
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

למפרומה:

  • 2 ראשי כרובית, מחולקים לפרחים גדולים
  • חצי ק"ג בשר עוף טחון
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • רבע צרור שמיר, קצוץ
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • כף ראס אל חנות
  • כף פפריקה

לטיגון:

  • קמח לבן
  • 8 ביצים
  • פירורי לחם
  • שמן תירס לטיגון

למקרוני:

  • קילו וחצי קמח פסטה
  • 15 ביצים
  • מלח
  • מעט סמולינה לקימוח

לפלפל צ'ומה:

  • 3 בצלים לבנים, קצוצים
  • שמן לטיגון
  • 8 שיני שום, קלופות וחצויות
  • 100 גרם פלפלים מתוקים יבשים, מושרים ללילה במים וטחונים למחית
  • 50 גרם רסק עגבניות

לסלט:

  • 8 שומרים, נקיים, פרוסים דק
  • צרור בצל ירוק, קצוץ
  • מיץ מ-4 לימונים
  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

1המפרומה: בסיר עמוק עם מים רותחים ומומלחים מבשלים את פרחי הכרובית כ-10 דקות עד שהם מתרככים אבל לא מתפרקים.

2בקערה מערבבים עוף טחון, עשבי תיבול, מלח, פלפל, ראס אל חנות ופפריקה.

3המקרוני: לשים את מרכיבי המקרוני עד לקבלת בצק אחיד ומעבירים לחצי שעה מנוחה במקרר. מוציאים ומעבירים במכונת פסטה עם התקן מיוחד למקרוני. אם אין אפשר לגלגל לנחשים ארוכים, לרדד ולגלגל ביד.

4מבשלים את הפסטה בסיר עמוק עם מים רותחים ומומלחים (ניתן להשתמש בסיר הכרובית) עד שהם צפים. טועמים כדי לוודא שמוכן ומסננים.

5מילוי המפרומות: לוקחים פרח כרובית ביד וממלאים את החללים שבין הפרחים הקטנים של הפרח בתערובת הבשר ככה שנוצר כדור. מגלגלים את הכדור בקמח, טובלים בביצים טרופות ומגלגלים בתוך פירורי לחם.

6מחממים מחבת רחבה עם שמן לטיגון ומטגנים את הכדורים עד להשחמה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.

7הפלפל צ'ומה: מטגנים את הבצל בסיר רחב. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את השום ומטגנים עוד קצת. מוסיפים את מחית הפלפלים ואת רסק העגבניות, מערבבים כדקה, מוסיפים כוס מים ומבשלים מכוסה כ-10 דקות. מוסיפים את המפרומות לסיר, מכסים ומבשלים על אש קטנה עוד כ-10 דקות.

8מוציאים את המפרומות לצלחת הגשה ומוסיפים את המקרוני לסיר. מערבבים אותו עם הרוטב ומגישים לצד המפרומות.

9הסלט: מערבבים את השומרים עם בצל ירוק ומיץ לימון, מתבלים בשמן זית ומלח ומגישים ליד המפרומה.

בתיאבון!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il