https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

קציצות עוף עם שומר ואפונה

מאז ומעולם הייתה לנו חיבה לקציצות עוף, ולכאלה שלא צריך לטגן - על אחת כמה וכמה. קבלו אותן בתוספת משגעת של אפונה ושומר, עם הרבה כורכום ושום

|mako אוכל| פורסם06:20
קציצות עוף עם שומר ואפונה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

לקציצות:

  • 1 ק"ג עוף טחון
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ½ כף כורכום

לרוטב:

  • ½ כף כמון
  • ½ כף כורכום
  • ½ כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 שומרים בינוניים, חצויים
  • 10 שיני שום, קלופות (שלמות)
  • 1 ליטר ציר עוף (אם אין - מים)
  • ½1 כוסות אפונה, מופשרת וחלוטה (או טרייה בעונה)
  • עוד מעט שמן זית
  • ½ חבילה שמיר, קצוצה

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה ויוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג.

2מערבבים יחד את הכמון, הכורכום, חצי כוס שמן זית, המלח והפלפל.

3מסדרים בסיר את השומרים והשום ושופכים את הרוטב. מוסיפים ציר עוף כך שיגיע לגובה של שתי אצבעות מעל הירקות.

4מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכניסים את הקציצות. מבשלים כ-20 דקות (אין צורך לטגן אותן לפני).

5מוסיפים את האפונה, בוזקים מעל מעט שמן זית ומפזרים את השמיר הקצוץ.

* המתכון באדיבות יוסי שטרית ממסעדתקיטשן מרקט http://www.kitchen-market.co.il/.

>> הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il