https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

קארי חצילים בחלב קוקוס

מתכון למנה אסייתית עם עוף, בוטנים ורוטב עשיר. שילוב נהדר של עוף וחצילים

סלט חצילים אסיאתי26415 (תמונת AVI: מצעד האוכל הישראלי)
תמונת AVI: מצעד האוכל הישראלי
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקרי:

  • 3 חצילים מאורכים קלים ככל האפשר
  • 3 חצאים של חזה עוף נקי מעור ומעצמות
  • 1 בצל בינוני חתוך לשמיניות ומופרד לגלדים

לרוטב:

  • 1 כוס מרק עוף בלתי מסונן
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • מלח ים גס לפי הטעם או שתי כפות נוזל דגים תאילנדי
  • חופן עלי נענע מופרדים
  • 1 לימון ליים בשל
  • 1 קופסה חלב קוקוס
  • 5-4 כפות שמן בוטנים ועוד 4

לתערובת התבלינים:

  • 4 שיני שום
  • 1 כפית זרעי חרדל שחור
  • חצי כפית זרעי כמון
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כוכב אניס
  • קורט הל
  • קורט קינמון
  • 2-1 פלפלים אדומים חריפים קצוצים
  • חופן גדול של עלי כוסברה

אופן ההכנה:

1חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות מאוד.

2קולפים את החצילים וחותכים אותם לקוביות.

3מטגנים את קוביות החציל בשמן הבוטנים עד שהם מזהיבים, מוציאים אותם מהמחבת ומניחים במסננת על נייר סופג.

4כותשים את כל התבלינים לתערובת גסה.

5מערבבים את תערובת התבלינים עם חזה העוף החתוך, מוסיפים עוד שמן למחבת, ומקפיצים מעט את שמיניות הבצל.

6אחרי כדקה מוסיפים את חזה העוף המתובל וממשיכים בהקפצה עוד 3-2 דקות על הלהבה הכי חזקה.

7מוסיפים את מרק העוף ואת חלב הקוקוס. מתבלים במלח, בנוזל הדגים ובסוכר. מביאים לרתיחה ומוסיפים את החצילים המוזהבים. מבשלים במשך כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את עלי הנענע ואת מיץ הליים.

מגישים על אורז חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il