
קישוא ממולא עוף וחמאת בוטניםמילוי מקורי ומעניין לקישואים: כרעי עוף נטולי עצמות ברוטב חמאת בוטנים שבושל בחלב קוקוס. נשמע מסובך והרבה עבודה? זה לא המקרה![]() צילום: דניאל בר און |
המצרכים :לבסיס רוטב חמאת בוטנים:
לקישוא:
למילוי:
לרוטב הבוטנים:
אופן ההכנה:1בסיס רוטב חמאת הבוטנים: מטגנים את השאלוטים בשמן זית עד שהם משחימים מעט, מוסיפים את חמאת הבוטנים ומבשלים עד שהטעמים נפתחים, מוסיפים את הקארי, מלח פלפל, מעט כורכום ורבע כוס מים. מבשלים עד שמסמיך מעט. 2הקישוא: קוטמים ראש הקישוא (ישמש ככיסוי) ובעזרת כף מוציאים את הבשר (משתמשים בבשר של הקישוא למילוי), מורחים בשמן זית ומעט מלח גס. מכניסים לתנור ל-190 מעלות למשך 20 דקות עם הראש שקטמנו. 3המילוי: מטגנים בצלצלי שאלוט בשמן זית, מוסיפים את העוף עם פלפל שחור ומטגנים מעט. מוסיפים את בשר הקישוא, פלפלים אדומים קצוצים, 2 כפות בסיס חמאת בוטנים, מעט כורכום ומלח, מבשלים כ-10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול. 4מוציאים את הקישואים מהתנור, ממלאים בתערובת העוף וסוגרים עם הראש של הקישוא. מכניסים לתנור ביחד עם הראש ל-20 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות. 5לרוטב חמאת בוטנים: במחבת שמים 4 כפות מהבסיס לרוטב חמאת הבוטנים, מוסיפים 1/2 כוס מים ומבשלים עד לקבלת המרקם הרצוי (מומלץ להוסיף חלב קוקוס במקום המים לקבלת רוטב עשיר יותר). 6הרכבת המנה: בצלחת עגולה שמים מעט מרוטב חמאת הבוטנים ומעל שמים את הקישוא. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים תגיות:קישוא https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A7%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%90עוף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A2%D7%95%D7%A3חמאת בוטנים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%97%D7%9E%D7%90%D7%AA+%D7%91%D7%95%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%9Dחלב קוקוס https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%97%D7%9C%D7%91+%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |