https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

תבשיל עוף, פול ירוק וארטישוק

את אחד המתכונים היפים והחגיגיים מהבלוג של ענת אלישע, אמא שלה בכלל הייתה מכינה עם בשר ולא עם עוף, אבל באמת שהגרסה הזאת לא נופלת מהמקור. ואפילו אפשר להשתמש בירקות קפואים! אמאל'ה ואבאל'ה כמה שזה טעים

תבשיל עוף, פול ירוק וארטישוק (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 6-8 שוקי עוף (אפשרי כל חלק אחר)
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 4-5 שיניי שום פרוסות
  • 3 כוסות פול ירוק (טרי/קפוא)
  • 5 תחתיות ארטישוק חתוכים לרבעים (אפשר קפוא)
  • כוס עגבניות שרי חצויות
  • 3-4 פלפל צ׳ילי יבש (לא חובה)
  • כפית שטוחה כורכום
  • חצי כפית פלפל לבן/שחור
  • כפית מלאה מלח (לפי טעם)
  • 5 כפות שמן זית/אחר
  • מיץ מלימון שלם סחוט

אופן ההכנה:

1מחממים שמן בסיר, מוסיפים את נתחי העוף, צורבים אותם היטב משני הצדדים ומעבירים לצלחת.

למתכון המלא בבלוג של ענת אלישעhttps://www.anatelisha.co.il/%d7%aa%d7%91%d7%a9%d7%99%d7%9c-%d7%a2%d7%95%d7%a3-%d7%a4%d7%95%d7%9c-%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a7-%d7%95%d7%90%d7%a8%d7%98%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%a7/

ולאינסטגרם שלהhttps://www.instagram.com/anat_elisha_kitchen/

2מטגנים באותו השמן את הבצל במשך כ-15 דקות על להבה גבוהה.

3מוסיפים את הפול הירוק, העגבניות, הארטישוק והשום ומטגנים כ-10 דקות. מערבבים מדי פעם.

4מוסיפים תבלינים, מערבבים ויוצקים 2 כוסות מים רותחים.

5מוסיפים את העוף חזרה לסיר ומכסים.

6מבשלים כשעה וחצי על להבה בינונית ומוסיפים את מיץ הלימון.

7מבשלים עוד כ-10 דקות ומקשטים בפטרוזיליה/כוסברה.

בתיאבון!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il