
עוף עם שקדים ושזיפיםמנה מעולה בסגנון מרוקאי עם טעם ביתי שמפתיע כל פעם מחדשדוד גולhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-d003d08105bc411001.htm|showchef.co.il| פורסם08/07/1013:41 ![]() צילום: יחסי ציבור |
המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1מוסיפים זעפרן לרבע ספל מים חמים ומשרים במשך עשרים דקות בכדי שיתרכך. 2בכלי כבד מערבבים את חלקי העוף יחד עם מלח, פלפל, בצל ושמן זית. 3מחממים סיר לחום גבוה ומטגנים את חלקי העוף בשמן הזית. מכסים את הסיר ומטגנים מספר דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. 4מוסיפים את תערובת הזעפרן עם המים. מוסיפים את הקינמון. מכסים ומשאירים על חום נמוך כאשר הופכים את חתיכות העוף מדי פעם למשך כ 10 דקות, או עד שחתיכות החזה רכות. 5מעבירים את חתיכות החזה לצלחת. מבשלים את החתיכות שנשארו בסיר מכוסה, בחום נמוך בערך עשר דקות, או עד שרכות מאד. 6במחבת גדולה מחממים את השמן לחום יחסית גבוה. מוסיפים את השקדים ומקפיצים בערך 5 דקות, או עד שישחימו קצת. 7מוסיפים את השזיפים לנוזל בו בושל העוף ומבשלים בלי מכסה על חום בינוני במשך 15 עד 20 דקות, או עד שהם רכים. 8מוסיפים דבש ומבשלים על חום נמוך תוך ערבוב בעדינות בכדי לא לשבור את השזיפים למשך כחמש דקות או עד שהרוטב מסמיך. 9מוסיפים אגוז מוסקט. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. 10מעבירים את השזיפים לצלחת מחוממת ושומרים עליהם חמים ככל האפשר. 11מחזירים את חתיכות העוף לסיר ומכסים אותם ברוטב. מכסים את הסיר ומחממים מחדש למשך 5 דקות על חום נמוך. 12מסדרים את העוף על צלחת מחוממת, מזגגים מעליו את הרוטב ובערך שני שליש מהשזיפים. מקשטים בשליש מהשקדים. מגישים את השזיפים והשקדים הנותרים בצלחות נפרדות. תגיות:עוף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A2%D7%95%D7%A3שקדים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A9%D7%A7%D7%93%D7%99%D7%9Dשזיפים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A9%D7%96%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9Dמרוקו https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%95דוד גול https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%93%D7%95%D7%93+%D7%92%D7%95%D7%9Cשואושף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A9%D7%95%D7%90%D7%95%D7%A9%D7%A3 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |