https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

הסופריטו הכי טעים בעולם

עוף, תפוחי אדמה ובטטות בסיר טעים אחד, שעולה כולו 40 שקל

סופריטו של אלקנה ביטון (צילום: אלקנה ביטון)
צילום: אלקנה ביטון
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 4 תפוחי אדמה אדומים גדולים

  • 2 בטטות בינוניות
  • ראש שום
  • 6 בצלצלים קטנים, אפשר שאלוט
  • גבעול רוזמרין (אם אין, אפשר תימין)
  • 3 כרעיים של עוף, מחולקות
  • שמן
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר שמן עמוק לטיגון.

2מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות, וחותכים לחתיכות בינוניות. שוטפים ומייבשים.

3מטגנים את תפוחי האדמה עד להשחמה, מוציאים למסננת וממליחים. עושים אותו הדבר עם הבטטות.

4שוטפים את העוף ומייבשים.

5מחממים טוב טוב רבע כוס שמן בסיר גדול. מניחים את העוף בשמן בזהירות (השמן קופץ) ומטגנים עד שמתחיל להשחים.

6מוסיפים את השום והבצל, ונותנים להם טיגון ביחד עם העוף.

7כשהעוף משחים יפה ממליחים ומפלפלים, ומוסיפים את הרוזמרין. מפזרים את תפוחי האדמה ומעליהם את הבטטות (שהן הכי עדינות), ולא מערבבים.

8מרתיחים מים בקומקום ומוסיפים עד חצי גובה הסיר. מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-45 דקות.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il