https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

עופיונים ממולאים בזיתים

עופות קטנים ועסיסיים במילוי מופלא של זיתים ועשבי תיבול

|חגיגה ים תיכונית, הוצאת ידיעות אחרונות| פורסם15:52
עופיונים ממולאים בזיתים (צילום: דניה ויינר,  יחסי ציבור )
צילום: דניה ויינר, יחסי ציבור
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

  • 1 כוס זיתים ירוקים קטנים מגולענים

  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כף עלי תימין טריים
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 6 גבעולי רוזמרין
  • 1 כפית מלח גס
  • 2 עופיונים קטנים, אם אפשר אורגניים של טבע עוף

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-190 מעלות. 2. בקערה שמים את הזיתים, שמן הזית, השום, התימין, הפלפל, 4 מגבעולי הרוזמרין וחצי מכמות המלח הגס ומערבבים בכף גדולה. 3. ממלאים את העופיונים בתערובת הזיתים, מורחים אותם בשאריות הנוזל מתחתית הקערה, מפזרים מעל את שארית המלח ומכניסים לתבנית עמוקה. 4. בחוט קשירה קושרים את רגלי העופיונים ומניחים גבעול רוזמרין צמוד לכל עופיון. 5. מכניסים לתנור ל-40 דקות, 20 דקות מכל צד. מתחילים כאשר הגב פונה כלפי מעלה ואז הופכים. 6. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד. 7. נשמר עד יומיים במקרר בכלי אטום. מחממים לפני ההגשה.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il