https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

סיר עוף, תפוחי אדמה וקישואים

ארוחה עשירה וטעימה שאת כולה מכינים בסיר אחד - יש יותר טוב מזה לצהריים של אמצע שבוע? אין. יודעים מה? מוכנים לחתום על מנה כזאת גם לארוחת שישי. טעים בטירוף, פשוט ובלי יותר מדי בלגן

סיר עוף עם קישואים ותפוחי אדמה (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
צילום: ענת אלישע, mako אוכל
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • שליש כוס שמן
  • 6 נתחי עוף (כרעיים/שוקיים)
  • 2 בצלים גדולים, פרוסים
  • 3-4 שיני שום פרוסות
  • 2 עגבניות קלופות ופרוסות
  • 4 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לשמיניות
  • 6 קישואים קלופים, וחתוכים לפרוסות
  • כפית שטוחה כורכום
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פלפל שחור/לבן
  • כפית שטוחה ראס אל חנות
  • כפית מלח (לפי טעם)

לקישוט:

  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את פרוסות הבצל, העגבניות והשום כ-6-7 דקות.

2מוסיפים לסיר את נתחי העוף ובמשך רבע שעה צורבים היטב כל נתח משני צדדיו עד לקבלת הזהבה עמוקה.

סיר עוף עם קישואים ותפוחי אדמה (ועגבניות ובצל)סיר עוף עם קישואים ותפוחי אדמה (ועגבניות ובצל)|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

3מוסיפים לסיר את פלחי תפוחי האדמה ופרוסות הקישואים ואת התבלינים.

4מוסיפים לסיר כ-3 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה ומורידים לאחר מכן ללהבה נמוכה-בינונית.

5מבשלים שעה וחצי (אפשר גם שעה ורבע). במידה שנותרו הרבה נוזלים בסיר - מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומצמצמים את הרוטב עד הסמכה.

לבלוג של ענת אלישע https://www.anatelisha.co.il/

ולאינסטגרם שלהhttps://www.instagram.com/anat_elisha_kitchen/

סיר עוף עם קישואים ותפוחי אדמה. תנו לו להתבשל סיר עוף עם קישואים ותפוחי אדמה. תנו לו להתבשל בכיף שלו|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

בתיאבון!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il