שניצל קריספי
שניצל טרי הוא תמיד טעים - ברגע שמעורבים באירוע פירורי לחם וטיגון, הכל יוצא מגרה. אבל מה עושים אם רוצים שניצל שיהיה לא רק טעים במיוחד אלא גם אקסטרה קריספי, עם פריכות ששומעים למרחקים? כל הסודות בפנים

זמן עבודה
חצי שעהזמן כולל
חצי שעהרמת קושי
כל אחד יכולכשרות
בשריהסודות לשניצל קריספי במיוחד
*פירורי הלחם. במקום פירורי לחם רגילים משתמשים בתערובת של פירורי לחם רגילים ופנקו (חצי חצי). פירורי הפנקו גדולים ופריכיות יותר ומוסיפים לקראנצ'יות - ועדיין עדיף לערבב אותם עם פירורי לחם רגילים, שהם קטנים ועדינים יותר, כדי שהכיסוי של העוף יהיה שלם.
*השמן. מטגנים בשמן חצי עמוק (בעומק של כסנטימטר), וחשוב שיהיה חם (איך יודעים שהוא חם מספיק? זורקים פנימה פירור פנקו. אם השמן מיד מבעבע סביבו, הוא מוכן לטיגון).
*הצינון. את השניצלים המוכנים מוציאים לרשת או למסננת, ולא לנייר סופג. זה הכלל מספר אחת לפריכות - כשהשניצל מתקרר על נייר סופג האדים הכלואים מרככים את הציפוי והורסים כל סיכוי לקריספיות.
* לגרסה פריכה במיוחד (אבל גם קצת מתישה) אפשר להכפיל את שכבת הפירורים ולטבול את העוף בקמח, ביצה, פירורי לחם, ואז שוב ביצה ושוב פירורי לחם.
המרכיבים
טבלת המרות(4 מנות)
- 500-600 גרם חזה עוף, פרוס לשניצלים
- מלח
- 2 ביצים
- 2 כפות חרדל פשוט (לא חובה אבל משדרג)
- חצי כפית פפריקה מתוקה (לא חובה)
- חצי כפית אבקת שום (לא חובה)
- חצי כפית פלפל שחור (לא חובה)
- פירורי לחם פנקו, או חצי רגילים וחצי פנקו (ראו הקדמה)
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
מוודאים שהעובי של השניצלים אחיד, ואם לא - דופקים אותם בפטיש שניצלים שיהיה בערך באותו עובי.
מנגבים את חזות העוף בנייר מגבת ומתבלים במלח משני הצדדים.
מעבירים את הקמח לקערה. בקערה נוספת טורפים את הביצים, החרדל והתבלינים (חוץ מהמלח). בקערה שלישית שמים את הפנקו, או מערבבים את הפנקו ואת פירורי הלחם הרגילים.
טובלים את חזה העוף בקמח ומנערים עודפים - זה חשוב! אחרת הציפוי ייפרד מהעוף. מעבירים לקערת הביצים המתובלות ומשם לקערת הפירורים.
מהדקים היטב את פירורי הלחם לחזה העוף בעזרת האצבעות. לא מספיק לטבול את השניצל בפירורים ולהעביר למחבת, יש להצמיד אותם.
אם יש זמן - מעבירים את השניצלים לפני הטיגון לרבע שעה במקרר. זה יאפשר לציפוי להידבק טוב יותר. לא חובה.
מחממים שמן חצי עמוק (בגובה ס"מ בערך) במחבת, ומטגנים את השניצלים משני הצדדים, 2-3 דקות מכל צד, עד הזהבה עמוקה.
מוציאים לרשת לצינון.
** יש האוהבים את השניצלים שלהם בתיבול של מלח בלבד, ויש המעדיפים עושר גדול יותר של תבלינים. בכל מקרה, את חזה העוף עצמו כדאי לתבל במעט מלח עוד לפני הכניסה לתערובת הביצים. את תערובת הביצים אפשר לתבל או להסתפק בחרדל (על החרדל לא כדאי לוותר).