
קציצות עוף ברוטב לימוניהסיר הזה, של "חן במטבח", דורש אומנם עבודה - רוטב לחוד, טיגון קציצות לחוד - אבל אחרי שטועמים את התוצאה מבינים שזו הייתה השקעת הזמן הכי מוצדקת בהיסטוריה של המטבח. אפילו התפודים כבר בפנים, אז יאללה![]() צילום: חן מזרחי, חן במטבח |
המצרכים :לתפודים והרוטב:
לקציצות:
לציפוי:
לטיגון:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב גריל. 2מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעט שמן ומפזרים מעט מלח, מערבבים וצולים בתנור עד שהם משחימים מעט, כ-20-30 דקות. 3בינתיים מחממים בסיר רחב ושטוח את השמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב, 10-15 דקות. 4מוציאים שליש מכמות הבצל לקערה קטנה ושומרים בצד בשביל תערובת הקציצות. 5מוסיפים את השום הכתוש למחבת ומטגנים כמה שניות. 6מוסיפים את התבלינים - כורכום, כמון, מלח ופלפל - ומטגנים כמה שניות. אחרי הטיגון|צילום: חן מזרחי, חן במטבח7מוסיפים את תפוחי האדמה המוכנים, את הסלרי (המקלות והעלים), הלימון וקליפת הלימון ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מכבים, מכסים ושומרים בצד. 8הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים (כולל הבצל המטוגן ששמרנו בצד) בקערה גדולה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של שעה. 9הציפוי: יוצרים כ-17 כדורים מתערובת הקציצות ומסדרים במגש. 10מערבבים את הקמח והסולת בכלי שטוח עם שוליים גבוהים, ובכלי אחר טורפים את הביצים עם מעט מלח. 11מפזרים מעט סולת על מגש או תבנית. 12טובלים את הקציצות בביצה הטרופה ואחר כך בתערובת של הסולת והקמח, ומסדרים על המגש עם הסולת. 13טיגון: מחממים מחבת עם סנטימטר אחד של שמן על להבה גבוהה. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד השחמה ומוציאים למגש מרופד בנייר סופג. 14הרכבת המנה: מביאים את סיר הרוטב לרתיחה. מסדרים את הקציצות ואם צריך מוסיפים מים רותחים (הנוזלים צריכים להגיע עד כשלושת רבעי מגובה הקציצות). 15מכסים ומבשלים על להבה נמוכה ברתיחה עדינה כחצי שעה. מדי פעם שופכים מהרוטב על הקציצות בעזרת כף. בסוף הבישול הנוזלים צריכים להגיע עד מחצית מגובה הקציצות (ואפילו פחות). קציצות עוף ברוטב חמצמץ|צילום: חן מזרחי, חן במטבח>> המתכון פורסם לראשונה באתר "חן במטבח https://heninthekitchen.com/%D7%AA%D7%91%D7%A9%D7%99%D7%9C-%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%95%D7%A3-%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99/" הערות: ** אם אוהבים ציפוי עבה, אפשר לצפות את הקציצות פעמיים: ביצה, סולת, שוב ביצה ושוב סולת. ** אם אוהבים את הקציצות קצת קריספיות מכניסים את הסירבסיום הבישול(ללא מכסה) לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-15-20 דקות, או עד שהקציצות משחימות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |