https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

נתחי עוף מוקפצים עם סילאן, ג'ינג'ר, שקדים וקשיו

מנה אסייתית משודרגת בטעם מתקתק שלמדנו לאהוב, עם ג'ינג'ר ושקדים קלויים, המעניקים תוספת קראנצ'ית נהדרת

|ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן| פורסם17:23
נתחי עוף מוקפצים (צילום: פיליפ מטראי, ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן)
צילום: פיליפ מטראי, ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • 750 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות

למרינדה:

  • 1/2 כוס סילאן
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק־חריף

להשלמת המנה:

  • 4 כפות שמן
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר גס
  • 6 שיני שום, פרוסות
  • 1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
  • 100 גרם שקדים מולבנים חצויים, קלויים
  • 50 גרם אגוזי קשיו, קלויים

להגשה:

  • 3 בצלים ירוקים, קצוצים

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את העוף עם כל מרכיבי המרינדה, מכסים ומשרים 3 שעות במקרר.

2מסננים את נתחי העוף מהמרינדה (שומרים את הנוזלים). מחממים במחבת את השמן ומקפיצים את נתחי העוף על להבה גבוהה, בשלושה מחזורים, כ-4 דקות עד שהעוף משנה את צבעו. מעבירים לצלחת.

3מוסיפים למחבת את הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף ומטגנים דקה. מחזירים למחבת את העוף המטוגן ונוזלי המרינדה ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את השקדים ואגוזי הקשיו, מערבבים ומטגנים דקה נוספת. טועמים ומשפרים תיבול. מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים על אורז לבן.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il