https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

קציצות ברוטב עגבניות לימים בלי צהרון

קרן ארגמן, האישה שתצליח ללמד כל אחד להכין אוכל ביתי מעולה, פינקה אותנו במתכון של קציצות מנצחות להורים עסוקים ולילדים בררנים, מתוך החוברת "הצילו! אין צהרון". ככה מתחילים את יולי על קרקע בטוחה

קציצות ברוטב (צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח)
צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

שנים של סדנאות בישול להורים עסוקים ולילדים בררנים לימדו אותי שהסוד לקציצות מנצחות הוא המרקם. ילדים רבים יעדיפו קציצות יבשות (מטוגנות או אפויות) ולא מבושלות ברוטב, בעלות מרקם חלק ואחיד.

במתכון שלפניכם שני סודות מקלילים:
1. איך להכין בלי מאמץ גם קציצות יבשות וגם קציצות ברוטב.
2. איך לתבל בבצל-שום-עשבי-תיבול גם כשהילדים מעדיפים מרקם חלק.

המצרכים :

המרכיבים (כ-35 קציצות קטנות):

  • חצי ק"ג עוף טחון טרי
  • 1 בצל לבן, קלוף
  • 1 שן שום
  • עלים מחצי צרור כוסברה או פטרוזיליה
  • 6 כפות פירורי לחם
  • 2 גזרים, קלופים
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • רבע כפית כורכום (לא לוותר, הרבע כפית הזו משמעותית)

לרוטב העגבניות הכי קל בעולם:

  • צנצנת מחית עגבניות חלקה-חלקה, לא מתובלת
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור טחור
  • אם רוצים - חצי שקית אפונה עדינה מוקפאת

אופן ההכנה:

1מכניסים למעבד מזון או למיני-סלייסר את הבצל, השום ועשבי התיבול ביחד עם פירורי הלחם. הפירורים סופחים את הלחות שבירק, וכשנקצוץ אותם ביחד ייווצרו "נמשים" ירוקים, שעוברים חלק בגרון הקטן.

2מגררים את הגזרים על הצד הדק ביותר של פומפייה (לא, אי אפשר להוסיף אותם למיני-סלייסר, כי נקבל חצץ במקום חוטים רכים שמתמוססים בקלות). אם יש לכם מעבד מזון תחסכו זמן יקר, כי תוכלו לעשות בו הכל: קודם סכין קיצוץ, אחר כך דיסקית פומפייה. קל.

3מערבבים את כל מרכיבי הקציצות.

4מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה וממלאים קערה בחצי כוס שמן.

5משמנים את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים בגודל פלאפל (חשוב להקפיד על הצורה המושלמת שלהם).

6מסדרים את הכדורים על התבנית זה לצד זה, ומדי פעם חוזרים ומשמנים את הידיים. את הקציצות שלא רוצים לבשל ברוטב כדאי למעוך קצת.

7מחממים תנור ל-180 מעלות בטורבו ומכניסים את הקציצות. את אלו שייכנסו לרוטב מוציאים כבר אחרי 12 דקות, את אלה שרוצים להשאיר יבשות משאירים סך הכל 20-25 דקות.

8הרוטב: מוזגים את צנצנת הרוטב לסיר רחב ומוסיפים מים בכמות של בערך שליש צנצנת (ממלאים, מנערים ומוסיפים לסיר. על הדרך תצילו את כל שאריות הרוטב שדבקו בדפנות). מתבלים ומערבבים. אם רוצים, מוסיפים אפונה.

9מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.

10מוסיפים את הקציצות האפויות ומערבבים בעדינות, רק כדי שכולן יכוסו ברוטב. מכסים את הסיר ומבשלים בבעבוע עדין על להבה בינונית במשך רבע שעה.

* הכי טעים להגיש על אורז לבן או פתיתים.

אחסון:

במקרר עד 4 ימים.

במקפיא עד חודשיים.

* בקבוצת הפייסבוק שליקרן מקלילה את המטבח https://www.facebook.com/groups/1413675732093004/אני מציעה טיפים ומתכונים פשוטים אבל לא פושטים

* מתכונים דומים לזה, כולם מפורטים לרמה המבטיחה הצלחה, תוכלו לרכוש בחוברתהצילו, אין צהרון! https://www.cooking-coach.net/product-page/%D7%94%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%9F

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il