https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

פאייה ספרדית

מתכון לאורז ברוטב פיקנטי ועשיר בתוספת עוף. מנה מחבקת ומנחמת

|mako אוכל| פורסם21:15
פאייה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לפאייה:

  • שלוש כפות שמן זית
  • חלקי עוף שלם לפי הטעם (אני משתמשת בחזה עוף חתוך, כנפיים ושוקיים)
  • בצל סגול גדול חתוך גס
  • גמבה גדולה, חתוכה לקוביות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • אפשרי: 4 נקניקיות צ'וריסו (אפשר גם אחרות, זו הכי מתובלת)
  • פלפל צ'ילי
  • כמה חוטי זעפרן
  • 4 עגבניות בשלות קצוצות
  • ציר עוף/מרק עוף (אפשר גם לקצר את הדרך עם מרק מאבקה אורגנית)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • כוס גדולה אורז ספרדי או אורז עגול
  • חצי כוס אפונה, טרייה או מופשרת
  • אפשרי: 150 גרם שרימפס גדולים, ערופי ראש (לא מקולפים)

אופן ההכנה:

1מחממים את השמן במחבת גדולה ועמוקה (אני משתמשת בסוטאז').

2מטגנים את חלקי העוף עד שהם מזהיבים. מוציאים ומעבירים לצלחת נפרדת.

3מכניסים למחברת את הבצל, הגמבה, השום והצ'וריסו. מתבלים בפלפל חריף (אני מעדיפה פלפל צ'ילי) ובחוטי זעפרן ומבשלים כמה דקות.

4מוסיפים את העגבניות ומחזירים את העוף למחבת. שופכים ציר עוף עד שהכל מכוסה, ממליחים ומפלפלים. מכסים ומניחים להתבשל 10 דקות על אש בינונית.

5מוציאים (שוב) את העוף. מפזרים את האורז במחבת ומערבבים. נותנים לו להתבשל 10 דקות, ומחזירים את העוף.

6מוסיפים אפונה (מי שאוהב ואוכל שרימפס, זה הזמן להכניס גם אותם). מערבבים ומשטחים במחבת.

7מבשלים כרבע שעה על אש בינונית, עד שהאורז מוכן (והשרימפס ורודים).

8מכבים את האש, מסירים את המכסה ומניחים מגבת ל-5 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il