https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

חזה עוף על הגריל שילדים אוהבים

זה אמנם רק חזה עוף, נתח ללא הוד והדר, אבל עם השריה ותיבול נכון הוא יירד מהגריל טעים ועסיסי כמו שלא הייתם מאמינים. גדול עליכם גריל? אפשר לצלות אותו במחבת - עדיין ייצא פצצה

|בלדי, הוצאת ידיעות אחרונות| פורסם07:33
עוף צלוי על האש (צילום: דניה ויינר, בלדי, הוצאת ידיעות אחרונות)
צילום: דניה ויינר, בלדי, הוצאת ידיעות אחרונות
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 6−4 חזות עוף, שלמים או חצויים

למרינדה:

  • 1 כף חרדל
  • 1 כף גדושה סומאק
  • חצי כפית בהרט דוחול (מה זה בהרט דוחול? 100 גרם פלפל אנגלי, 50 גרם פלפל שחור ואגוז מוסקט שלם)
  • 1 כפית מלח
  • מיץ סחוט טרי מלימון שלם
  • 1 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה.

2משרים את רצועות הבשר במרינדה כמה שעות לפני הצלייה (אפשר גם לילה שלם).

3צולים על הגריל עד שהעוף שחום וצלוי מבחוץ ועשוי היטב מבפנים.

4חותכים לרצועות עבות ואוכלים חם עם או בלי פיתה.

מתוך "בלדי: ארבע עונות בנצרת https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-bee1cfea8e14751006.htm?Partner=interlink", דוחול ספדי ומיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים, 138 שקלים.

בלדי - כריכת הספרבלדי - כריכת הספר|צילום: דניה ויינר, בלדי, הוצאת ידיעות אחרונות
https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il