
כבד עוף ביין אדום וסילאן על פירהכבדי עוף ברוטב ארומתי ומתקתק של דבש תמרים ויין אדום על מצע פירה קטיפתיאלדר הר צבי|מאסטר שף| פורסם21/10/1011:51 ![]() |
המצרכים (4 מנות):
לפירה
אופן ההכנה:1מכניסים את תפוחי האדמה ושורש הסלרי הקצוץ למים בטמפ' החדר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 25 דקות. 2מרתיחים את היין במחבת עם הסילאן, בצלי שאלוט ועלי התימין. מצמצמים את הרוטב כרבע שעה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. 3במחבת קטנה מחממים שמנת מתוקה, חלב וחמאה עד להמסה מלאה ובעבוע. 4כשתפוחי האדמה מוכנים, מסננים את המים ומחזירים לסיר באש קטנה לייבוש תפוחי האדמה מכלל הנוזלים. מועכים באמצעות מועך ידני עד למרקם קטיפתי ומוספים בהדרגה את רוטב השמנת עד שמגיעים למרקם הרצוי. 5מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה, צולים את הכבדים דקה מכל צד ומוסיפים את רוטב היין לבישול של 5 דקות באש נמוכה. 6מרכיבים את המנה - מניחים הפירה הקטיפתי על צלחת קעורה, יוצרים במרכז בקע ומניחים את הכבד עם מעט רוטב. 7לקישוט - ניתן לגרד מעט קליפת לימון טרי ותלתלי בצל ירוק שהושרו כרבע שעה במי קרח. תגיות:מתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9Fכבד https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9B%D7%91%D7%93עוף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A2%D7%95%D7%A3יין אדום https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%99%D7%99%D7%9F+%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9Dסילאן https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A1%D7%99%D7%9C%D7%90%D7%9Fפירה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%94תפוחי אדמה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99+%D7%90%D7%93%D7%9E%D7%94מאסטר שף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8+%D7%A9%D7%A3 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |