https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

כבד עוף ביין אדום וסילאן על פירה

כבדי עוף ברוטב ארומתי ומתקתק של דבש תמרים ויין אדום על מצע פירה קטיפתי

|מאסטר שף| פורסם11:51
המנה של אלדר הר צבי
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים (4 מנות):

  • חצי קילו כבד עוף

  • 4 בצלי שאלוט קלופים
  • 2 כוסות יין אדום חצי יבש
  • 3 כפות סילאן
  • קומץ עלי תימין טריים
  • פלפל גרוס
  • מלח
  • שמן קנולה

לפירה

  • 1 קילו תפו"א

  • 1 שמנת מתוקה עמידה
  • 1/2 כוס חלב
  • 100 גרם חמאה
  • שורש סלרי קצוץ דק

אופן ההכנה:

1מכניסים את תפוחי האדמה ושורש הסלרי הקצוץ למים בטמפ' החדר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 25 דקות.

2מרתיחים את היין במחבת עם הסילאן, בצלי שאלוט ועלי התימין. מצמצמים את הרוטב כרבע שעה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

3במחבת קטנה מחממים שמנת מתוקה, חלב וחמאה עד להמסה מלאה ובעבוע.

4כשתפוחי האדמה מוכנים, מסננים את המים ומחזירים לסיר באש קטנה לייבוש תפוחי האדמה מכלל הנוזלים. מועכים באמצעות מועך ידני עד למרקם קטיפתי ומוספים בהדרגה את רוטב השמנת עד שמגיעים למרקם הרצוי.

5מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה, צולים את הכבדים דקה מכל צד ומוסיפים את רוטב היין לבישול של 5 דקות באש נמוכה.

6מרכיבים את המנה - מניחים הפירה הקטיפתי על צלחת קעורה, יוצרים במרכז בקע ומניחים את הכבד עם מעט רוטב.

7לקישוט - ניתן לגרד מעט קליפת לימון טרי ותלתלי בצל ירוק שהושרו כרבע שעה במי קרח.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il