https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

ירכיי עוף בדבש, חבושים ורימונים

מתכון מנצח למנת עוף עסיסית, חגיגית ומרשימה לכבוד ראש השנה

|חינאווי בוצ'ר שופ| פורסם09:21
עוף ברוטב (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 8 ירכיי עוף

  • 4 חבושים קלופים וחתוכים לפלחים
  • 1 רימון מפורק לגרגירים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות רכז רימונים
  • ½ כוס יין אדום
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • שמן זית לטיגון
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 1 כף שום כתוש
  • פלפל צ'ילי טרי אדום פרוס לעיגולים
  • 2 מקלות קינמון
  • לימון

אופן ההכנה:

1מרתיחים בסיר מים עם מעט לימון ומוסיפים פנימה את החבושים למשך 20 דקות.

2מטגנים את ירכיי העוף בשמן זית עד להשחמה.

3מוציאים את הירכיים ומוסיפים פנימה את הבצל הקצוץ. לאחר מספר דקות מוסיפים גם את הג'ינג'ר.

4מחזירים פנימה את העוף, השום, מלח פלפל וצ'ילי אדום ומבשלים מספר דקות.

5מוסיפים את החבושים, היין האדום ומעט נוזלים לבישול של כ-25 דקות.

6מוסיפים את הרימון, הדבש, הסילאן ורכז הרימונים ומנערים היטב את הסיר.

7מכניסים לתנור להשחמה ל-15 דקות.

8מקשטים עם פטרוזיליה, כוסברה ופלפל צ'ילי.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il