https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

עוף צלוי בבירת חיטה עם בצלי שאלוט ופטריות

עוף צלוי בבירה, שחום ופריף, מוגש עם בצלצלים והמון פטריות

|mako אוכל| פורסם15:22
עוף צלוי בבירת חיטה עם בצלי שאלוט ופטריות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לתערובת התבלינים:

  • כפית תימין

  • כפית רוזמרין
  • קליפה מגורדת משני לימונים
  • כף מלח
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • 2 כפות שמן
  • 250 מ"ל בירת חיטה

לעוף:

  • עוף שלם (מס' 2, בערך 1.8 קילו)

  • מלח
  • 10 בצלי שאלוט שלמים
  • מעט שמן, לטיגון
  • כף סוכר
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות
  • פטריית פורטובלו אחת גדולה, חתוכה לקוביות
  • קורט מלח
  • קורט אבקת שום

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-220 מעלות.

2קוצצים את התבלינים היטב ומערבבים עם השמן והבירה.

3ממליחים את העוף השלם היטב, מבפנים ומבחוץ, וקושרים אותו בחוט (מצליבים את הרגליים בצורת איקס, מלפפים סביבן חוט קשירה פשוט עד שהצורה נשמרת – וקושרים). מורחים את תערובת התבלינים על כל העוף באופן אחיד, ומעבירים לתבנית כשהעוף מונח על גבו.

4מטגנים את בצלי השאלוט עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים כף סוכר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב, כדי לתת לבצלים להתקרמל.

5כשהבצלים שחומים ויפים מעבירים אותם לתבנית של העוף.

6אופים כ-20 דקות. מדי פעם משקים את העוף במה שנשאר מתערובת התבלינים והבירה.

7אחרי 20 דקות מנמיכים את התנור ל-180 מעלות, ואופים כ-20 דקות נוספות. ממשיכים להרטיב את העוף מדי פעם, כדי שלא יתייבש.

8לקראת ההגשה מטגנים את הפטריות בשמן זית ומתבלים במלח ושום. מגישים עם העוף.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנהhttps://www.mako.co.il/food-rosh-hashana?Partner=interlink

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il