
עוף צלוי עם תפוחי אדמההשחקנית גווינית' פלטרו מציגה מתכון זריז וביתי לעוף צלוי עם תפוחי אדמה קטנים ופריכיםליה אור|mako| פורסם15/07/1009:44 ![]() צילום: Evan Sklar, GettyImages IL |
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-230 מעלות. 2בעזרת מספריים חדים מוציאים את העצם האחורית של העוף, ועם סכין חדה מוציאים את עצמות הירך. 3משכיבים את העוף בתבנית כשהחזה פונה למעלה, ומשטיחים אותו מעט בלחיצה. 4סוחטים על העוף את שני חצי הלימון, ומניחים את הקליפה הנותרת בתבנית. 5דוחפים מתחת העוף את עשבי התיבול וחלק משיני השום, ואת השאר מפזרים סביבו. 6ממליחים ומפלפלים, ומכסים בכ-3 כפות שמן זית. 7מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח כ-8 דקות. מסננים, מחזירים לסיר, מכסים ומנערים קלות. 8מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית, מכסים בעוד כ-3 כפות של שמן זית, מפלפלים וממליחים. 9מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור ל-20 דקות. מסירים את נייר הכסף, מטפטפים מלמעלה את הרוטב שהצטבר בקרקעית, וממשיכים לאפות ללא כיסוי עוד כ-20 דקות (עד שהעוף שחום). מגישים עם סלט חסה. תגיות:מתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9Fעוף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A2%D7%95%D7%A3צלוי https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A6%D7%9C%D7%95%D7%99תפוחי אדמה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99+%D7%90%D7%93%D7%9E%D7%94בתנור https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A8גווינית' פלטרו https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%92%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA%27+%D7%A4%D7%9C%D7%98%D7%A8%D7%95 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |