https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

עוף צלוי עם תפוחי אדמה

השחקנית גווינית' פלטרו מציגה מתכון זריז וביתי לעוף צלוי עם תפוחי אדמה קטנים ופריכים

|mako| פורסם09:44
עוף צלוי בתנור (צילום: Evan Sklar, GettyImages IL)
צילום: Evan Sklar, GettyImages IL
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • עוף שלם נקי ומיובש

  • לימון חצוי לשניים
  • 6 שיני שום קלופות, חצויות
  • כמה ענפים של רוזמרין, תימין ומרווה
  • מלח גס
  • פלפל שחור טחון טרי
  • כשליש כוס שמן זית איכותי
  • כ-20 תפוחי אדמה קטנים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-230 מעלות.

2בעזרת מספריים חדים מוציאים את העצם האחורית של העוף, ועם סכין חדה מוציאים את עצמות הירך.

3משכיבים את העוף בתבנית כשהחזה פונה למעלה, ומשטיחים אותו מעט בלחיצה.

4סוחטים על העוף את שני חצי הלימון, ומניחים את הקליפה הנותרת בתבנית.

5דוחפים מתחת העוף את עשבי התיבול וחלק משיני השום, ואת השאר מפזרים סביבו.

6ממליחים ומפלפלים, ומכסים בכ-3 כפות שמן זית.

7מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח כ-8 דקות. מסננים, מחזירים לסיר, מכסים ומנערים קלות.

8מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית, מכסים בעוד כ-3 כפות של שמן זית, מפלפלים וממליחים.

9מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור ל-20 דקות. מסירים את נייר הכסף, מטפטפים מלמעלה את הרוטב שהצטבר בקרקעית, וממשיכים לאפות ללא כיסוי עוד כ-20 דקות (עד שהעוף שחום). מגישים עם סלט חסה.

>> בואו לראות את גווינית' פלטרו מכינה את המנה https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/flavors/Article-b1111202e95c921006.htm?Partner=interlink

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il