https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

עוף עם המון ירקות בתנור

אם יש לכם כבר גרסה קבועה לעוף עם ירקות בתנור, אנחנו מתנצלים מראש שאנחנו עומדים להרוס לכם את ההרגלים. אחרי שתכירו את הגרסה הזאת של ארז גולקו מהבלוג "אצלי במטבח", לא תצליחו לחזור אחורה

|In My Kitchen https://inmykitchen.co.il/| פורסם8:00
עוף עם ירקות בתנור (צילום: ארז גולקו, mako אוכל)
צילום: ארז גולקו, mako אוכל
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 4 כרעיים של עוף
  • 3 תפוחי אדמה עם הקליפה חתוכים גס
  • 3 קישואים עם הקליפה חתוכים לעיגולים עבים
  • 3 גזרים חתוכים לעיגולים עבים
  • 2 בטטות עם הקליפה חתוכות לעיגולים עבים
  • 2 עגבניות חתוכות גס
  • 1 בצל לבן חתוך גס
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 2 גבעולי בצל ירוקים חתוכים גס
  • שמן זית
  • 1 כף עלי אזוב (זעתר) טריים
  • 1 כפית שורש כורכום מגורד
  • 1 כפית מלח גס
  • חצי כפית פלפל שחר
  • חצי כפית כמון
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה (לא חובה, לפי הטעם)
  • חצי כוס מים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל- 220 מעלות.

2מכניסים לקערה גדולה את כל המרכיבים, כולל התבלינים ולא כולל המים.

3בוזקים מעל הכל שמן זית בנדיבות ומערבבים טוב עד שהרוטב עוטף את כל המרכיבים.

4מעבירים לתבנית גדולה ומסדרים את הכרעיים של העוף כך שהעור פונה כלפי מעלה.

5שופכים מעל המרכיבים חצי כוס מים ומפזרים את עלי האזוב (זעתר).

6עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך שעה.

7מורידים את הנייר כסף ואופים על החום הכי גבוה עוד כ-10-15 דקות. כשהעוף משחים ורוב הנוזלים התאדו זה מוכן.

* מומלץ להגיש עם אורז.

המתכון באדיבות הבלוגIn My Kitchen https://inmykitchen.co.il/של ארז ונטאלי גולקו.

לעמוד הפייסבוק "אצלי במטבח - ארז גולקו"https://www.facebook.com/erezkitchen

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il