https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

עוף עם לימון כבוש, הריסה וזיתים

מנה פיקנטית, מהמטבח המרוקאי. מומלץ להגיש על קוסקוס

|אוכל של אמא, הוצאת כתר| פורסם17:08
עוף עם לימון כבוש, הריסה וזיתים (צילום: דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר)
צילום: דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • שליש כוס שמן זית
  • 5 כרעיים קטנות מעוף טרי
  • 200 גרם זיתים ירוקים, שבורים
  • 4-3 כפות לימון כבוש, חתוך לקוביות
  • 1 כפית גדושה הריסה
  • 3 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 6 שיני שום, פרוסות
  • 2 כפיות פפריקה מרוקאית מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח, שיכול להכיל בנוחות את הכרעיים ומטגנים את העוף 4 דקות מכל צד עד שיזהיב.

מתכונים לראש השנה https://www.mako.co.il/food-rosh-hashana

2מפזרים מעל את הזיתים, הלימון הכבוש, ההריסה, העגבניות והשום, מתבלים בפפריקה, במלח ופלפל, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

3מכסים ומבשלים על אש קטנה שעתיים או יותר, עד שהרוטב סמיך והעוף מתפרק מהעצמות.

4מגישים על קוסקוס, או עם לחם פרינה מרוקאי.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il