
עוף בהפתעה של עינב בובלילמנה מרשימה ועתירת טעמים, שתמיד מביאה איתה ניחוחות של בית וחגיגיות. זהו עוף שלם ללא עצמות, ממולא באורז עשיר, ירקות, אגוזים ותבלינים ואפוי ברוטב מתקתק ומעט חריף. הפתעה של טעמים שיוצרים ארוחה מהממתעינב בובליל|לכבוד שבת קודש 2 - מועדים וחגים, הוצאה פרטית| פורסם12/06/2510:39 ![]() צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור |
המצרכים :
למילוי:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מרתיחים את שקדי העגל עם מעט כורכום במים במשך כשעתיים. מסננים ומניחים בצד. לאחר שהשקדים התקררו, מנקים את הקרום ומניחים בצד. 2מחממים שמן במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל הלבן והאדום ומטגנים עד להשחמה. 3מוסיפים את הגזר המגורר והשום ומטגנים קלות. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב. 4מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה והשמיר, מטגנים ומערבבים. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון. 5במחבת נפרדת קולים את השקדים ואת הצנוברים עד הזהבה. אחרי הקלייה מעבירים למחבת עם הירקות והתבלינים. 6מבשלים את האורז במשך עשר דקות (חצי בישול). מוסיפים למחבת הירקות ומערבבים. 7מוסיפים גם את הטחולים ואת הסילאן. מערבבים היטב. 8ממלאים את חלל הבטן של העוף בתערובת המילוי. סוגרים את הפתח בעזרת קיסמים או חוט לבישול. 9מניחים את העוף הממולא בתבנית גדולה. מפזרים מסביב את קוביות תפוחי האדמה והבטטה. 10מחממים תנור ל-180 מעלות בתוכנית חום עליון-תחתון או טורבו. 11הרוטב: בקערה בינונית מערבבים את כל מרכיביו. 12יוצקים את הרוטב מעל העוף והירקות. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף. אופים כשעה וחצי. 13מסירים את נייר האפייה ואת נייר הכסף ואופים עוד כ-30 דקות, עד שהעוף שחום ואפוי היטב. לכבוד שבת קודש 2 - מועדים וחגים עינב בובליל|צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבורמתוך ספר המתכונים של עינב בובליל "לכבוד שבת חודש 2 - מועדים וחגים". מחיר: 139 שקלים. לרכישה והזמנות https://einavbooblil.com/products/%D7%9C%D7%9B%D7%91%D7%95%D7%93-%D7%A9%D7%91%D7%AA-%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%A9-2-%D7%9E%D7%95%D7%A2%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%97%D7%92%D7%99%D7%9D בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |