https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

עוף בקארי עם קשיו מקורמל ולמון גראס

מנה עשירה עם ניחוח הודי וטוויסט מתוק של אגוזים מקורמלים

|מאסטר שף| פורסם21:00
עוף בחלב קוקוס וקארי (תמונת AVI: mako)
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (3 מנות):

  • 3 כפות סוכר לבן
  • גבעול למון גראס אחד קצוץ גס
  • 1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים
  • 4 כפות שמן לטיגון
  • בצל סגול קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות גס
  • 4 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף וקצוץ דק
  • גבעול למון גראס טרי קצוץ דק מאוד
  • גבעול למון גראס חתוך לפיסות באורך 2-3 ס"מ (רק החלק הלבן)
  • 1-2 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
  • 500 גרם עוף, חתוך לקוביות
  • כוס ציר עוף
  • כף רוטב צדפות
  • כף רוטב תמרינדי
  • 1 פחית קרם קוקוס
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/4 כוס בזיליקום קצוץ
  • מיץ מלימון אחד
  • גרידת לימון מלימון אחד

אופן ההכנה:

1במחבת קטנה ממיסים 3 כפות סוכר עם כף מים ולמון גראס קצוץ. מערבבים עד שהסוכר מתחיל להפוך לקרמל. מוסיפים את אגוזי הקשיו הקלויים, מערבבים וממשיכים עד שהקרמל נעשה מעט כהה (יש להיזהר שלא יישרף).

2מעבירים את הקשיו המקורמל למשטח שיש ומצננים.

3בווק, מטגנים ב4 כפות שמן את הבצל עד שנעשה שקוף.

4מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הלמון גראס והצ'ילי הפרוס ומקפיצים במשך דקה.

5מוסיפים את קוביות העוף ומקפיצים במשך דקה שתיים, עד להזהבה קלה.

6מוציאים את העוף ומשתדלים להשאיר כמה שיותר מהתבלינים המטוגנים בתוך הווק.

7מוסיפים את ציר העוף, רוטב הצדפות ורוטב התמרינדי ומבשלים במשך 2 דקות.

8מוסיפים את קרם הקוקוס, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהרוטב נעשה מעט סמיך.

9מחזירים את העוף המטוגן, רוב התבלינים הירוקים הקצוצים ומיץ לימון.

10מומלץ להגיש על מצע אורז לבן. מעל הכול מפזרים את שארית התבלינים הירוקים, גרידת לימון ואגוזי הקשיו.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il