
עוף בקארי עם קשיו מקורמל ולמון גראסמנה עשירה עם ניחוח הודי וטוויסט מתוק של אגוזים מקורמליםאליהב שאשון|מאסטר שף| פורסם24/08/1121:00 ![]() |
המצרכים (3 מנות):
אופן ההכנה:1במחבת קטנה ממיסים 3 כפות סוכר עם כף מים ולמון גראס קצוץ. מערבבים עד שהסוכר מתחיל להפוך לקרמל. מוסיפים את אגוזי הקשיו הקלויים, מערבבים וממשיכים עד שהקרמל נעשה מעט כהה (יש להיזהר שלא יישרף). 2מעבירים את הקשיו המקורמל למשטח שיש ומצננים. 3בווק, מטגנים ב4 כפות שמן את הבצל עד שנעשה שקוף. 4מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הלמון גראס והצ'ילי הפרוס ומקפיצים במשך דקה. 5מוסיפים את קוביות העוף ומקפיצים במשך דקה שתיים, עד להזהבה קלה. 6מוציאים את העוף ומשתדלים להשאיר כמה שיותר מהתבלינים המטוגנים בתוך הווק. 7מוסיפים את ציר העוף, רוטב הצדפות ורוטב התמרינדי ומבשלים במשך 2 דקות. 8מוסיפים את קרם הקוקוס, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהרוטב נעשה מעט סמיך. 9מחזירים את העוף המטוגן, רוב התבלינים הירוקים הקצוצים ומיץ לימון. 10מומלץ להגיש על מצע אורז לבן. מעל הכול מפזרים את שארית התבלינים הירוקים, גרידת לימון ואגוזי הקשיו. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |