https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

עוף ברוטב לבן עם פטריות ואפונת שלג

כמה דברים אפשר לעשות עם חזה עוף? לא מעט, מתברר. חזה עוף בטעמים קצת אחרים של חלב ויסמין לצד פטריות פורטובלו ושיטאקי ואפונת שלג בתיבול פיקנטי

אורז הודי של סרנדה דילבסקי (תמונת AVI: mako)
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

לעוף:

  • 4 כוסות חלב

  • בצל אדום
  • 7 ציפורן
  • 1 חזה עוף
  • 2 כפות שמן
  • פלפל חריף אדום
  • שן שום קצוצה
  • 2 כפות פלפל שחור

לאורז:

  • כוס אורז

  • כוס וחצי מים
  • כפית מלח

לרוטב הלבן:

  • 3 כפות חמאה

  • 2 כפות קמח
  • מלח
  • פלפל

לפטריות והאפונה:

  • 2 כפות חמאה

  • 2 שיני שום קצוצות
  • חצי פלפל אדום חתוך לטבעות
  • 2 פטריות פורטובלו חתוכות לפרוסות
  • 4 פטריות שיטאקי חתוכות לפרוסות
  • חופן אפונת שלג
  • מלח
  • פלפל
  • פרמזן

אופן ההכנה:

1בסיר מביאים חלב לרתיחה עם בצל שלם אליו הוחדרה ציפורן. בינתיים שמים בקערה חזה עוף, כף שמן, פלפל חריף אדום, שום ופלפל שחור ומערבבים.

2במקביל מבשלים את האורז.

3הרוטב: במחבת מחממים חמאה, מוסיפים קמח ומבשלים עד להזהבה או עד שריח הקמח נעלם. מוסיפים את החלב שבישלנו מקודם בהדרגה, ממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב סמיך אך לא סמיך מדי. ממליחים ומפלפלים.

4מחממים מחבת עם חמאה, מוסיפים שום כתוש, פלפל חריף אדום, פטריות ואפונת שלג שלמה. מבשלים ביחד כ-3-4 דקות. ממליחים ומפלפלים.

5מחממים מחבת פסים לחום לוהט. מוסיפים את חזה העוף וצולים עד שהוא כמעט מוכן. מוציאים ומכסים בנייר כסף, משאירים לנוח בצד במשך 5-7 דקות.

6הרכבת המנה: בצלחת גדולה, שמים אורז ברינג, מוסיפים מעט רוטב לבן על האורז, מסדרים פטריות מעל הרוטב, מפזרים פרמזן על הפטריות. מסביב לאורז מפזרים אפונה ומניחים חזה עוף על הצלחת ליד האורז, מוזגים עוד רוטב לבן על העוף.*מכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il