https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

קציצות הודו ברוטב עגבניות

מתכון קל ופשוט שכולם אוהבים, ילדים ומבוגרים כאחד. אם מוותרים על הרוטב אפשר להכין מהקציצות כריכים משודרגים, או למלא בהן ירקות. אם מכינים עם הרוטב - מגישים עם אורז או פסטה

קציצות ברוטב עגבניות (צילום: OlgaMiltsova, Istock)
צילום: OlgaMiltsova, Istock
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (35 מנות):

  • 1 ק"ג בשר הודו, טחון
  • 4 תפוחי אדמה גדולים, מגוררים גס
  • 6 בצלים בינוניים, מגוררים גס
  • 20 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
  • 4-5 ביצים
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • חצי כפית פלפל שחור, גרוס
  • חצי כפית תערובת בהרט
  • חצי כפית מלח
  • חצי עד שלושת רבעי כוס פירורי לחם או קמח מצה (או פרוסה וחצי של לחם ששרתה במים ונסחטה היטב)
  • שמן לטיגון

לרוטב העגבניות:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 1 עגבנייה, קצוצה דק
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית סוכר
  • רבע כפית קינמון
  • 2 וחצי עד 3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את ההודו הטחון, תפוחי האדמה, הבצל והפטרוזיליה.

2מוסיפים ביצים, אבקת מרק, פלפל, בהרט, מלח וקמח מצה ומערבבים היטב. אם העיסה נוזלית מדי מוסיפים מעט קמח.

>>לאתר של פסקל פרץ רובין https://www.pascalpr.co.il/

3מחממים שמן במחבת גדולה. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3-4 ס"מ ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב.

4מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל ושום דקה-שתיים, עד שקיפות. מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים.

5מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את כדורי ההודו ומביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות. מגישים על פסטה.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il