https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

ריזוטו שלושה דגנים עם פלפלים ופרגית

ריזוטו פשוט וקל למתחילים, עם תוספת מפנקת של פלפלים ופרגיות. לא תאמינו כמה טעים זה ריזוטו של חצי שעה

ריזוטו שלושה דגנים עם פרגית (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 400 גרם ריזוטו 3 דגנים של גאלו
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 3 מקלות סלרי, קצוצים
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 3 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
  • 5 יחידות פרגית, חתוכות לקוביות
  • 3 שיני שום
  • כף תימין טרי (עלים מכ-3 ענפים)
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
  • 1 כוס יין לבן
  • 3 כוסות ציר או מים חמים
  • 2 כפות שמן זית (מוסיפים בסיום ההכנה)

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל בשמן הזית כ-2 דקות ומוסיפים את הסלרי, הגזר והפלפלים. ממשיכים לטגן 2-3 דקות.

2מוסיפים את הפרגיות, השום והתימין, מערבבים ומוסיפים את האורז.

3מטגנים 3 דקות, מתבלים ומוסיפים את היין הלבן. מערבבים ובהדרגה מוסיפים את הציר, כחצי כוס בכל פעם (נותנים לנוזל להיספג ורק אז מוסיפים עוד נוזל).

4מבשלים עד שהנוזלים נספגים והאורז מוכן (לוקח כ-15 דקות). מסירים מהאש, מוסיפים 2 כפות שמן זית, מערבבים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il