https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

עוף בג'ינג'ר עם תבשיל עדשים

מנת עוף קלה מאוד להכנה, עשירה, בריאה וטעימה בטירוף

|mako אוכל| פורסם21:41
עוף בג'ינג'ר עם תבשיל עדשים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

לעוף:

  • 300 חזה עוף, חתוך לקוביות
  • כף ג'ינג'ר טרי, מקולף ומגורר
  • 3 שיני שום, כתושות או מגוררות
  • 2 כפיות דבש
  • כף רוטב סויה
  • 2 כפיות שמן קנולה

לתבשיל העדשים:

  • 3/4 כוס עדשים חומות
  • בצל
  • 2 גזרים
  • גבעול סלרי
  • 2 כפיות שמן קנולה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • עלה דפנה
  • כפית חומץ בלסמי
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1מערבבים את הג'ינג'ר, השום, הדבש והסויה בקערה. מוסיפים את קוביות העוף ומניחים לפחות לשעה, לספיגת טעמים.

2בינתיים מכינים את תבשיל העדשים: קוצצים את הבצל, הגזרים וגבעול הסלרי לחתיכות גסות. מטגנים קלות עד שהירקות מעט מתרככים.

3מוסיפים את השום הכתוש, עלה הדפנה, החומץ הבלסמי, העדשים והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, עד שהעדשים מתרככות. אם נגמרים הנוזלים לפני שהעדשים רכות - מוסיפים עוד מים. אם רוצים לקצר את זמן הבישול אפשר להשרות את העדשים במים מבעוד מועד. במקרה כזה מבשלים אותן בפחות מים.

4חוזרים לעוף: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את העוף 5-10 דקות (זהירות לא לייבש אותו). מגישים ביחד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

נטע בירן היא התזונאית של רשתהולמס פלייס http://www.holmesplace.co.il/

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il