
רושם בקלי קלות: מאפה פילו ועוף טחון בתבנית שקעיםהתפקיד של תבנית השקעים כאן הוא כפול: היא גם תעזור לכם למלא בנדיבות ובקלות את הבצק וגם תבטיח שהצורה היפה תישמר באפייה. מגישים עם טחינה וסילאן ומקבלים בשקט ובהכנעה את המחמאותיעל קצבhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-ec21cee0defbc21004.htm|mako אוכל| פורסם14/10/2407:01 |
המצרכים :ל-12 מאפים:
למילוי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה. 3מוסיפים את העוף הטחון ובעזרת כף עץ מפוררים אותו (כמו בהכנת בולונז). 4מוסיפים פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, כמון וצ'ילי גרוס ומערבבים. 5מכבים את האש ונותנים לתערובת להצטנן רבע שעה לפחות. 6חותכים את דפי הפילו לשישיות. 7מניחים באחד השקעים בתבנית מאפינס ריבוע פילו, מרססים בספריי שמן ומכסים בעוד ריבוע. מתיזים עוד שכבה של שמן ועליה מניחים עוד ריבוע פילו. 8מניחים 2 כפות מהמלית במרכז הפילו שבשקע וסוגרים את הקצוות למעלה (ראו בסרטון). 9ממשיכים כך עם כל דפי הפילו וכל המלית. 10אופים בתנור החם כ-15 דקות. לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב https://www.instagram.com/yaelkazav/ או בטיקטוק https://www.tiktok.com/@yaelkazav2המהמם שלה מאפה פילו ועוף טחון בתבנית שקעים|צילום: יעל קצב, mako אוכל** מומלץ להגיש עם טחינה, מעט סילאן ופטרוזיליה קצוצה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |