https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

מרק עוף עם מסאכן

מתכון לארוחה ביתית שמשלבת שתי מנות נהדרות של עוף. מומלץ ופשוט להכין

|מאסטר שף| פורסם15:20
מרק עוף ומסחן (תמונת AVI: mako)
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

למסאכן (ל-8 מנות):

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • כף סוכר
  • כף מלח
  • כוס שמן זית
  • 2.5 כוסות מים פושרים
  • 2 יחידות חזה עוף, חתוכות לרצועות/קוביות
  • 1 לימון בינוני, סחוט
  • 4 בצלים גדולים
  • 2 כפיות שמן זית, לטיגון
  • 2 כפות גדושות סומאק
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית ציפורן, טחון
  • 1/4 כפית הל, טחון
  • כף פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הטעם

למרק העוף (3-5 מנות):

  • 2 כרעיים
  • 4 כוסות מים
  • 1 בצל גדול, חתוך לרבעים
  • חצי כפית הל שלם
  • חצי כפית ציפורן שלם
  • 5 גרגרי פלפל שחור
  • 2 גרגרי פלפל אנגלי
  • מקל קינמון
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

מסאכן:

1שמים את הקמח בקערה עמוקה ויוצרים גומה באמצע. מכניסים לגומה שמרים וסוכר.

2מפזרים על הקמח מסביב את המלח ואת שמן הזית. שופכים לתוך הגומה מים פושרים בהדרגה. ממסים את הסוכר עם השמרים ומתחילים להוסיף את הקמח שמסביב לאט לאט, עד שנוצר בצק נעים למגע.

3מכסים את הבצק במגבת רטובה ומניחים במקום חמים (על דלת תנור חם או לצד חלון מוצף שמש) כדי שיתפח במהירות.

4משרים את חזה העוף בקערה עם מיץ לימון למשך 7-10 דקות.

5קוצצים את הבצל דק ומטגנים בשתי כפיות שמן זית עד שהוא נהיה רך, אך לא מזהיב. מוסיפים את חזה העוף ומטגנים 3 דקות נוספות (חצי בישול). מורידים מהאש ושמים בצלחת.

6מתבלים בסומאק, קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן, הל, פלפל שחור ומלח (מי שרוצה יכול להוסיף עוד כף שמן זית) ומערבבים היטב. מצננים.

7כשהבצק סיים לתפוח מחלקים אותו ל-8 חלקים. משמנים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעובי חצי ס"מ.

8מניחים את הבצק בתבנית אפייה חמה שעליה נייר אפייה. מסדרים על הבצק את תערובת הבצל וחזה העוף.

9אופים בחום 200 מעלות עד שהבצק זהוב, מצננים 10 דקות ומגישים.

מרק עוף:

1מחממים את המים בסיר עד לרתיחה. מוסיפים את העוף ואת הבצל ומביאים שוב לרתיחה.

2מסירים את הקצף שהצטבר למעלה, מוסיפים את התבלינים (חוץ מהמלח) ונותנים לעוף להתבשל במשך שעה לפחות.

3כשהעוף מוכן מוסיפים את המלח. מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il