
מקלובה - מתכון בסיסיתבשיל שכבות מזרח תיכוני מזמין וריחני, בפחות משעה עבודהצחי בוקששתר, בלאק בר אנד בורגר|מתכון בטוח 3, הוצאת פן וידיעות ספרים| פורסם01/02/1219:37 ![]() צילום: עודד מרום, מתכון בטוח 3, הוצאת פן וידיעות ספרים |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:משרים את האורז בקערה מלאה מים למשך שעתיים-שלוש. מסננים. 2בינתיים יוצקים לסיר את המרק ומבשלים בו את הכנפיים או הכרעיים כחצי שעה. מסירים מהאש ומצננים קצת. מסננים ושומרים את נוזלי המרק. 3מקלפים את החציל בצורה גסה. משאירים חלק מהקליפות. חוצים ופורסים כל מחצית לרוחב לעיגולים. מחממים במחבת עמוקה שמן עד שהוא חם מאוד. מטגנים את החצילים. 4משמנים סיר (רצוי סיר מאמייל עם דפנות ישרות, שהמנה תוכל לצאת ממנו הפוכה בקלות) בשמן זית או במרגרינה. אפשר גם לרפד בנייר אפייה. מסדרים בתחתית בצורה נאה את המשמשים, רוב השקדים והצימוקים. 5מערבבים את נוזלי המרק עם האורז המסונן. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מעבירים רבע מהתערובת לסיר ומשטחים בזהירות על הפירות היבשים. 6חותכים את העוף לפיסות גדולות ומערבבים עם שאר האורז. מסדרים את השקדים שנותרו כקישוט במעגל החיצוני בסיר. מוסיפים את תערובת האורז והעוף. מסדרים מסביב את פרוסות החציל המטוגנות ומפזרים את הצנוברים. 7מכסים את הסיר במכסה הדוק, כך שהסיר יהיה אטום לחלוטין. מביאים לרתיחה עדינה. מעבירים לתנור בחום נמוך של 160 מעלות לפחות לחצי שעה, ואפשר עד שעתיים. טיפ: אפשר להוסיף לאורז יחד עם העוף גם חלק מהתוספות הבאות או את כולן: 200 גרם כבדי עוף מנוקים, חתוכים לנתחים קטנים ומטוגנים קלות; 5 שזיפים מיובשים מגולענים; עגבנייה חתוכה לקוביות גדולות; 2 כפיות חוואייג' לקפה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |