
מרק עוףאת העוף - מכניסים עם העור או בלי? אילו ירקות צריכים להישאר בחוץ אם אנחנו רוצים מרק צלול? ופלפל שחור - מתאים או לא? כל מה שצריך לדעת כדי להכין מרק עוף מצוין, ובקלותאסתי רותםhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-b540190ddc3b131006.htm|mako אוכל| פורסם01/01/2408:21 ![]() צילום: אסתי רותם, mako אוכל |
סבתות מכינות אותו הכי טעים בעולם, ואין כמו צלחת ממנו כשבחוץ קר והצינון מתחיל להשתלט. הוא מבריא חולים, זוקף כפופים ומצמיח שערות לקירחים (את האחרון המצאתי, אבל תודו שזה נשמע הגיוני). יש סביבו הילת קסם מסתורית, ובכל זאת הוא כל כך פשוט להכנה. אז הכינו את הסירים, וצאו לדרך. בעוד שעתיים יחכה לכם על הכיריים מרק עוף מופתי, ששווה את משקלו בזהב. אני מעדיפה להשתמש בעוף ללא עור כדי להקטין משמעותית את כמות השומן במרק. גם את מעט השומן שנשאר אני מסירה, בעזרת פטנט יעיל שאפרט בהמשך. אין צורך להסתבך עם הסרת העור - פשוט מבקשים מהקצב לעשות זאת. דבר חשוב נוסף לפני שמתחילים: דעו לכם שהמרק יקבל טעם עשיר ומרוכז יותר אם תכינו אותו יום מראש. לילה במקרר וחימום חוזר יעשו לו רק טוב. רשימת החומרים שבמתכון כאן היא הבסיס. אפשר ורצוי להוסיף סוג נוסף של בשר. גרון הודו או עצם בקר יוסיפו המון, אך גם בלעדיהם תקבלו מרק נהדר. אפשר להוסיף קולרבי אחד קלוף וחתוך; יש כאלה שמוסיפים גם תפוחי אדמה למרק ויש כאלה שלא. תלוי מאיזה מחוז ספציפי הגיעה סבתא שלהם. מילה על התיבול: עלי דפנה אינם מרכיב קלאסי במרק עוף, אך אני מוצאת שהם מוסיפים ניחוח וטעם נפלאים. את הפלפל השחור אני מעדיפה להוסיף כשהוא שלם כדי לא לנקד את המרק בשחור. כשמגישים את המרק, כדאי להשתדל להשאיר את הגרגירים בסיר. מלח מוסיפים רק בתום הבישול, משום שרק אז ניתן לדעת מה מידת המליחות שהעוף עצמו תרם למרק. המצרכים :
אופן ההכנה:1קולפים את השורשים, שוטפים היטב ומסירים שאריות חול. אם יש עלים יפים מחוברים לשורש – מסירים אותם עם קצה השורש, כך שיישארו מחוברים זה לזה. 2שוטפים את העוף היטב במים קרים. 3קולפים את הבצל והגזר ומקרצפים את הקישואים. חותכים את הירקות לחתיכות גדולות. צילום: אסתי רותם, mako אוכל מרק עוף|צילום: אסתי רותם, mako אוכל4בתחתית הסיר מניחים את השורשים, עלי הפטרוזיליה והשמיר. עליהם מניחים את העוף ומעליו את הגזר, הבצל והקישואים. 5מפזרים את גרגירי הפלפל השחור, מקמטים מעט את עלי הדפנה ומניחים גם אותם. 6ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה. מקפים (מסירים את הקצף האפרפר שנוצר) בעזרת כף גדולה או כף מחוררת. 7מעבירים את הסיר לאש קטנה מאוד ומבשלים במשך שעה וחצי. הבישול בשלב זה צריך להיות בבעבוע עדין ומינימלי, ולא ברתיחה חזקה. מדי פעם בודקים אם צריך לקפות שוב. מרק עוף|צילום: אסתי רותם, mako אוכל8אחרי שעה וחצי המרק אמור להתקבל צלול, כשמעליו צפים עיגולי שומן זהובים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. בשלב הזה המרק מוכן לאכילה. ניתן להגיש מיד או (מומלץ) להעביר למקרר ללילה. 9אחרי לילה במקרר תתקשה שכבת שומן על גבי המרק. כדי להסיר אותה מניחים בעדינות ריבוע של נייר סופג על גבי המרק. מרימים את הנייר בזהירות וראו זה פלא: השומן נשאר דבוק לנייר. מרק עוף|צילום: אסתי רותם, mako אוכל10מחממים את המרק על אש בינונית ונזהרים לא להגיע לרתיחה חזקה, כדי שהמרק יישאר צלול. 11מגישים עם אטריות ושקדי מרק. את הירקות אפשר להגיש בצלחת נפרדת, אבל את העוף עדיף להגיש ישירות לצלחות הסועדים, כדי שלא יתייבש. צילום: אסתי רותם, mako אוכל מרק עוף|צילום: אסתי רותם, mako אוכלהמתכון עלה לראשונה ב-2012 הכנתם? ספרו לנו איך יצא! תגיות:מתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9Fמרק עוף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%A8%D7%A7+%D7%A2%D7%95%D7%A3אוכל טוב https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C+%D7%98%D7%95%D7%91אסתי ידידיה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%A1%D7%AA%D7%99+%D7%99%D7%93%D7%99%D7%93%D7%99%D7%94 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |