https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

שוקיים ותפוחי אדמה בטריאקי ביתי

צלי עוף ותפודים עם בצלי שאלוט, שום, ג'ינג'ר וסויה - קצר וקולע, מה צריך יותר מזה?

|תפוחי אדמה, הוצאת כנרת זמורה ביתן| פורסם16:15
שוקיים ותפוחי אדמה בטריאקי ביתי (צילום: נלי שפר,  יחסי ציבור )
צילום: נלי שפר, יחסי ציבור
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 3 כפות שמן

  • 12 שוקי עוף טריות
  • 12 בצלי שאלוט קלופים, שלמים
  • 3 שיני שום מעוכות
  • 1 כף ג’ינג’ר טרי, קצוץ דק
  • 500 גרם תפוחי אדמה קטנים, לא קלופים, חצויים לאורכם
  • כוס רוטב סויה
  • כוס מירין
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כוסות מים
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1שמים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם, מטגנים ומשחימים בו את השוקיים מכל הכיוונים. מוציאים את השוקיים מהסיר.

2שמים בסיר את הבצלים, השום והג’ינג’ר ומטגנים תוך ערבוב כ־3 דקות. מוסיפים את כל שאר החומרים (חוץ מהשוקיים) ומביאים לרתיחה.

3מחזירים את שוקי העוף לסיר, מערבבים, מכסים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כ־45 דקות.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il