עוגת תפוזים גבוהה ואוורירית כשרה לפסחהאתגר הכי גדול בפסח הוא להכין עוגה שתצא גבוהה ולא מעוכה. נחשו מה? תעקבו במדויק אחרי המתכון של יעל קצב ותקבלו עוגת תפוזים גבוהה, טעימה ומושלמת שחובה להכין בחג. מחכים שתתקרר, ורק אז מחלצים וזוללים |
המצרכים :
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מקציפים בקערת מיקסר את החלבונים יחד עם הסוכר על מהירות גבוהה עד לקבלת קצף גבוה וחזק - זה לוקח זמן, הסבלנות משתלמת (יש לוודא שקערת המיקסר יבשה לגמרי לפני ההקצפה, מומלץ לייבש עם מגבת נייר). 3 מנמיכים את המיקסר (או מטרפה ידנית) לעוצמה הכי נמוכה ומוסיפים חלמונים, שמן, גרידת תפוז, מיץ תפוזים, קוקוס ואת הקמחים, ומערבלים מעט רק לאיחוד. 4 מעבירים את תערובת העוגה לתבנית קוגלהוף עם רגליים כשהתבנית יבשה- לא משומנת! (אפשר להשתמש גם בתבנית גבוהה אחרת בלי רגליים, ואחרי האפייה לאלתר ולהניח אותה על כוסות). 5 מכניסים לאפייה בתנור ל-40 דקות. 6 מוציאים את העוגה מהתנור מיד הופכים אותה עד שתצטנן (היא לא אמורה ליפול, אין מה לחשוש). 7 אחרי שהעוגה התקררה מחלצים אותה בעזרת סכין מהשוליים של התבנית, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
עוגת תפוזים כשרה לפסח | צילום:
יעל קצב, mako אוכל
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה בתיאבון!
|