עוגת שוקולד ב-3 דקותקחו את הילדים וטוסו למטבח: במתכון הזה צריך רק לערבב כמה רכיבים בתוך ספל, והיידה למיקרו לשלוש דקות. התוצאה: עוגת שוקולד אמיתית לגמרי
הדר אליאס
| mako
| פורסם 07/02/11 13:12
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מערבבים בספל את הקמח, הסוכר והקקאו. 2 מוסיפים את הביצה, החלב והשמן ומערבבים היטב. 3 שמים במיקרו על העוצמה הכי גבוהה ל-3 דקות. 4 מחכים שהעוגה תפסיק לתפוח ותתייצב בתוך הספל, מוציאים וזוללים. והנה עוד המון מתכונים לעוגות שוקולד
עוגת שוקולד בספל | צילום:
יעל קצב
שאלות תשובותאיך מחליפים קמח תופח לקמח רגיל? כוס קמח תופח=כוס קמח רגיל ועוד כפית אבקת אפייה. במקרה הזה - על 3 כפות קמח רגיל יש להוסיף בין חמישית לרבע כפית של אבקת אפייה. איך ממירים לפרווה? מחליפים את החלב בחלב צמחי מכל סוג, או אפילו במיץ תפוזים. אפשר להכין בכוס רגילה? לא, הכמויות מתאימות לספל גדול (העוגה תופחת מאוד במיקרו). אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית? אפשר, אבל אז יש להפחית מעט מהסוכר כי השוקולית מתוקה. יצא לי יבש. 3 דקות זה לא יותר מדי? כל מיקרו פועל בעוצמה קצת אחרת. אפשר להתחיל לבדוק את העוגה אחרי 2 וחצי דקות, ואם היא מוכנה - להוציא. העוגה מאוד בסיסית. איך אפשר לשדרג אותה? אפשר לטמון באמצע הבלילה כפית של נוטלה, חמאת בוטנים, ריבת חלב או כל ממרח שאוהבים; אפשר להוסיף קוקוס או פצפוצי שוקולד; אפשר למרוח את העוגה בממרח שוקולד אחרי שהיא יוצאת מהמיקרו.
|